Mehmet Ali Erbil niçin hastaneye kaldırıldı?

Mehmet Ali Erbil, sahnedeyken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Mehmet Ali Erbil, Kıbrıs'ta gerçekleşen "Miss Fashion TV 2017 Güzellik Yarışması"nın sunuculuğunu üstlendi. Ancak ünlü şovmen geceyi tamamlayamadı. Vertigo hastası olduğunu söyleyen Erbil, "Dengemi kaybediyorum zor ayakta duruyorum" diyerek seyircilerden izin istedi. Geceyi bir ara davetlilerin arasında oturarak sunmak zorunda kalan Mehmet Ali Erbil, daha sonra tansiyonunun yükselmesiyle geceyi yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Mehmet Ali Erbil, sağlık durumunu Duymayan Kalmasın'a anlattı:

"Klasik vertigo. Geçtiğimiz yıl tutuldum bu illete. 1 yıldır bir şey yapmıyordu. Geçtiğimiz gün tetikledi. 3-4 gün evden çıkamadım. Şimdi iyiyim. Birinci kim seçildi onu bile bilmiyorum. Allah korusun hamile kalır falan..."

1_9

VERTİGO NEDİR?

Vertigo, son zamanlarda oldukça sık görülen yada teşhisi kesinleşen halk dilinde baş dönmesi olarak bilinen bir hastalıktır. Teşhisi kesinleşen derken, baş dönmesi genelde doktorlar tarafından düşük tansiyon ile karıştırılabilir.Son zamanlarda doktorlar bu hastalığın tanısını uzun araştırmalar sonucu kesin olarak koyabiliyorlar.

Vertigo (baş dönmesi) belirtileri: Oturup kalkarken, kulaklarda çınlama, başı sağa sola çevirirken yada ayakta sabit dururken hissedilen baş dönmesi ve yerin sallanması hissidir.

Vertigo (baş dönmesi) nedenleri: Psikolojik nedenler, yüksek ve düşük tansiyon, kan değerlerinde düşüşler, omurga ve omurilik yaralanmaları, iç kulak denge sisteminde sorunlar, görme sisteminde yaşanan sorunlar vs…

Vertigo, hastanın kendisinin ya da çevrenin hareket illüzyonudur. Baş dönmesi ile aynı anlamda olan vertigo bir hastalık değil, bir semptomdur. Tansiyon düşmesi gibi sebeplerden dolayı oluşan baş dönmesi, vertigo hastalığı kapsamında değildir.
Vertigo hastalığı, labirentit, iç kulak iltihabı, meniere hastalığı gibi durumlarda oluşan baş dönmelerini kapsamaktadır. Aynı zamanda korkudan dolayı oluşan baş dönmesi de vertigo hastalığı kapsamındadır.

VERTİGO OLAN ÜNLÜLER

Gökhan Özoğuz

Zerrin Özer

Zafer Akgöz

Nur Yerlitaş

Mehmet Ali Erbil niçin hastaneye kaldırıldı? ile ilgili etiketler Mehmet Ali Erbil vertigo meniere labirentit iç kulak iltihabı fashion tv
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.