Mehmet Ali Erbil ile FETÖ elebaşı, Pensilvanya'daki göletin kıyısında ne konuştu?

FETÖ'nün yurtdışına kaçan kalemşörlerinden Faruk Mercan’ın, 2010 yılında Doğan Kitap'dan çıkan ve "Fetullah Gülen: ABD'de geçirdiği 9 yılı" isimli kitabında, FETÖ elebaşı Gülen'in orgeneral Adnan Doğu, Metin Akpınar, Rafet El Roman ve Mehmet Ali Erbil'le ilişkilerini yazdığı ortaya çıktı...

SuperHaber ÖZEL / Yurt dışına kaçmadan önce FETÖ'nün medyadaki etkili isimlerinden biri olan ve Bugün TV Ankara temsilciliği yapan Faruk Mercan'ın kitabında, FETÖ'nün dünyanın dört bir tarafında kurduğu vakıf, dernek ve kurumlar aracılığıyla ulaştığı insanlara ''hoşgörü ve barışı" anlattığı öne sürülüyor.

farukmercan

HELALLİK İSTEYEN ORGENERAL

Kitaptaki çarpıcı bölümlerin başında ise, Gülen ve paşalar arasındaki ilişkiler var... Bu paşalar arasında en ilginç isimlerden biri de 1985-87 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı yapan Orgeneral Adnan Doğu. Gülen ile Adnan Paşa, İzmir’de karşılaşıyor ve akşam yemeğini birlikte yiyorlar. Adnan Paşa sofrada Gülen’den helallik istiyor: “Sizinle helalleşmeye geldim. İstihbarat görevleri yaptım. Bu görevlerim sırasında size bilmeden eziyet etmiş olabiliriz...” FETÖ elabaşı Gülen ise bu sözler karşısında, “Paşam, sizin bize özür borcunuz yok. Bir kusur varsa bana aittir” diyor.

farukmercan2_1

FETÖ VE SANAT DÜNYASI

FETÖ elebaşının hayatının anlatıldığı kitapta sanat dünyasının ünlü isimleri de yer alıyor. Gülen’i ziyaret eden ünlü isimlerin orada yaşadığı diyalogları kitabın yazarı Faruk Mercan anlatıyor. İşte Mercan'ın anlattıklarından bazıları:

FETÖ ELEBAŞI, ÖZÜR DİLEYEN METİN AKPINAR’I İNANÇLI BULDU

1980’li yıllarda bir karikatür dergisinde Gülen’i incitici bir karikatür yayınlanmış. O karikatürde Gülen dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın göbeğini yazan bir hoca olarak gösteriliyor. Metin Akpınar ve Zeki Alasya da bir programlarında bu karikatürü kullanıyorlar. Faruk Mercan'ın iddiasına görei Akpınar, Gülen’i Altunizade’de kaldığı evde ziyaret ediyor ve özür diliyor...

RAFET EL ROMAN İLE ÖĞLE YEMEĞİ YEDİ…

Kitaptaki bir başka iddiaya göre ise Roman, 10 Eylül 2011’de Atlanta’ya Türk festivaline katılmak için ABD’ye gidiyor. Festival dönüşü Pensilvanya’ya gidip FETÖ elebaşı Gülen ile birlikte öğle yemeği yiyor. Yemekte Gülen’in hastalığı gündeme geliyor. Orada Gülen günde 23 adet ilaç kullandığını dile getiriyor.

MEHMET ALİ ERBİL: “HOCAM DUA İÇİN GELDİM”

Kitaba göre FETÖ elebaşı Gülen genelde evinden dışarıya çıkmıyor. Evin 200 metre altında ise bir gölet var. Faruk Mercan, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ile Gülen'in o göletin yanına gittiğini, Erbil’in hastalıklarını konuştuklarını iddia ederken, Erbil'in “Hocam sizden dua almaya geldim” dediğini, Gülen'in de onun için dua ettiğini öne sürüyor.

Mehmet Ali Erbil ile FETÖ elebaşı, Pensilvanya'daki göletin kıyısında ne konuştu? ile ilgili etiketler FETÖ Pensilvanya dua mehmetalierbil orgeneral elebaşı farukmercan kaçak yurtdışı rafetelroman metinakpınar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.