Mehmet Ali Erbil: Burnumda tütüyor...

Mehmet Ali Erbil 258 günlük tedavinin ardından Temmuz 2019’da taburcu olmuştu. 30 Ekim’de kalp spazmı geçiren usta oyuncunun tedavisi Aralık 2019’dan beri evinde devam ediyor.

Koronavirüs nedeniyle doktorların kimseyle görüştürmediği 62 yaşındaki Mehmet Ali Erbil, “Çocuklarım; Ali Sadi, Sezin, Yasmin ve torunum Elisa’yı çok ama özledim. Dördü de burnumda tütüyor. Sezin, geçen gün Elisa’yı telefondan gösterdi. Dünya tatlısı. Evlatlarımı sarılıp öptüğüm gün bayram yapacağım” dedi.

 Mehmet Ali Erbil: Burnumda tütüyor...

MEHMET ALİ ERBİL KİMDİR?

Mehmet Ali Erbil, 8 Şubat 1957 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.Dedesi Kürt Şeyh Es'edêErbîlî 1835 yılında Irak’ın Erbil ilinde doğmuş Kürt kökenlidir. Usta oyuncunun dedesi sonradan İstanbul'a göç etmiştir ve Menemen olaylarına karıştığı için idam edilmiştir.

Babası Türkmen kökenli, Tiyatro ve sinema oyuncusu Sadettin Erbil‘in ikinci oğlu olan sanatçının,abisi Mustafa Erbil ve kız kardeşi Yeşim Erbil ise bir tıp profesörü olan iki kardeşi daha var. Mehmet Ali Erbil'in, annesi Yurdagül Eken babasından boşanıp bir subayla evlenmiştir.Ve Mehmet Ali Erbil Annesi ile yaşamaya başlar.

Eğitimi:

Mehmet Ali Erbil'in annesinin ikinci evliliğinin bir subay olmasından dolayı İstanbul'da başlayan ortaokul hayatı, Balıkesir'de devam eder ve Ankara'da biter. Usta oyuncu 14 yaşına ve lise çağına geldiğin zaman, üvey baba yanında daha fazla kalamayacağı anlaşılır ve bunun üzerine yatılı okul formülünde karar kılınır.

1970 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'ne yatılı olarak girmiş olan Mehmet Ali Erbil, bu dönemde henüz 16 yaşındayken gösterdiği üstün başarısından dolayı hocası Cüneyt Gökçer tarafından Küheylan oyunun başrolüne seçilir. Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak başrolde oynadığı oyunda yılın En İyi Tiyatrocu Ödülü'nü kazandığında henüz 17 yaşındaydı.


Kariyeri:

Konservatuardan mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlayan Mehmet Ali Erbil, Başta 'Küheylan' olmak üzere birçok tiyatro oyununda oynadı. 21 yaşına girdiği zaman hayatının akışını değiştirecek bir karar vermek zorunda kalır. İstanbul'dan aldığı müzikal tekliflerini değerlendirerek, devlet memurluğundan istifa edip, bugünkü Mehmet Ali Erbil portresini yavaş yavaş şekillendirmeye başlar.

Televizyon hayatına ilk adımını atmasını sağlayan, hem sunucu, hem de şowmen olarak onu ilk keşfeden ise İzzet Öz‘dür. Mehmet Ali Erbil, ilk olarak TRT‘de ‘Metronom’ isimli eğlence programını hazırlayarak önce Derya Baykal‘la, daha sonra 1984 yılında da Çiğdem Tunç‘la sıkı bir ikili konseptinde televizyona çıkarak hafızalarda yer etti.

Özel kanalların açılması ve çoğalması ile birlikte Mehmet Ali Erbil, TRT’den Kanal 6’ya geçiş yaptı. Daha sonra Star TV ve ATV’de dizi, Show TV’de ise program yaptı.

Babası sinemacı olduğu için genç yaşta dublajla da tanıştı Erbil ve Shrek adlı beğeni ile izlenen animasyon filminin eşek karakterini seslendirdi.

2010 yılında Star TV'de sunuculuğunu üstlendiği ve canlı olarak yayınlanan Çarkıfelek programında Erbil bir gafa imza attı, kullandığı bir ifade Alevileri kızdırdı. Daha öncede Erbil, 2009 yılında Star TV'de yayınlanan bir evlilik programında kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle de Alevilerin tepkisine neden olmuştu.Alevi vatandaşların duruma tepki göstermesi üzerine, Star TV, 'Çarkıfelek' adlı programı yayından kaldırma kararı aldı.

Mehmet Ali Erbil, 2006 yılında sunduğu yarışmada bir sansasyona daha imza atarak bir yarışmacının pantolonunu çekip cinsel organını gösterdiği için program 3 gün sonra tamamen yayından kaldırıldı ve bu konu oldukça tartışıldı.

2012'den itibaren de Tv8 kanalına geçerek Aşka Gel adlı programında sunuculuk yapmıştır.

Son olarak Kanal 1'de Aşkım Aşkım dizisinin tekrar çekimlerinde yer aldı fakat kanalın el değiştirmesinden dolayı dizi sona erdi. Usta sanatçı birçok film, dizi ve TV programları ile ekranların tanıdık siması olmayı başardı.

Mehmet Ali Erbil: Burnumda tütüyor... ile ilgili etiketler Mehmet Ali Erbil Koronavirüs Korona Ali Sadi sezin erbil yasmin erbil
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.