Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor?

Mehmet Ali Başkale gündemde araştırılıyor. Mehmet Ali Başkale’nin cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine sosyal medyadan hakaret ettiği konusu konuşuluyor. Peki Cumhurbaşkanına hakaret eden Mehmet Ali Başkale kimdir? Neler söyledi? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanına hakaret eden Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Şişli Belediyesi çalışanı Mehmet Ali Başkale gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Cumhurbaşkanına hakaret eden Mehmet Ali Başkale kimdir? Neler söyledi? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor?

işli Belediyesi'nin CHP'li başkanı Hayri İnönü yeni bir skandal ile gündemde...

Hayri İnönü'nün yakın koruması Mehmet Ali Başkale, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iğrenç sözlerle saldırdı.

Başkale, Cumhurbaşkanlığının resmi Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programına ilişkin duyuruyu kendi sosyal medya hesabında paylaşarak, "Siz Kılıçdaroğlu'na, Demirtaş'a, Bahçeli'ye b*k atadurun ilk önce bu o*** çocuğuna laf söyleyeceksiniz tabii yerse" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor? - Resim : 2

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağza alınmayacak hakaretler eden Mehmet Ali Başkale'ye Hayri İnönü üstü kapalı şekilde destek vermesi de büyük tepki topladı.

Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor? - Resim : 3

Buna karşın İnönü'nün, Mehmet Ali Başkale'nin bu çirkin sözlerine karşın görevinden uzaklaştırıldığına dair bir beyanda bulunmaması, "korumasının arkasında duruyor" yorumunun yapılmasına neden oldu.

Hayri İnönü sadece cılız bir açıklama ile iğrenç ifadeleri sözde "kınayarak" skandalı geçiştirmeye çalıştı.

Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor? - Resim : 4

Şişli Belediye Başkanı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"Belediye personelimizin cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine sosyal medyadan hakaret ettiği tespit edilmiştir.Eleştiri ve hakareti birbirine karıştırmak, seçilmişlere karşı uygunsuz dil kullanmak asla kabul edebileceğim bir şey değildir. Kamuoyuna duyurulur" / SuperHaber

Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor? - Resim : 5

Mehmet Ali BAŞKALE'nin avukatından konuyla ilgili açıklama geldi. Cevap hakkı kapsamından açıklamayı orijinal metni ile yayınlıyoruz.

 Sayın Muhatap,

Gazetenizin bugünkü internet portalında görülen “Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor?” başlıklı haberiniz üzerine işbu yazılı bildirimi yapma gereği hâsıl olmuştur.

Müvekkilimiz Mehmet Ali BAŞKALE haber içeriğinde cumhurbaşkanına hakaret etmek ile suçlanmakta ve tüm kamuoyu önünde adeta hedef gösterilmekte, son derece yakışıksız suç isnatları nedeniyle küçük düşürülmektedir.

Bu nedenle müvekkilimiz Mehmet Ali BAŞKALE ile gerçekleştirmiş olduğumuz görüşmede @mba19033 adlı twitter hesabına tarihini tam olarak hatırlamamakla birlikte yaklaşık 3 yıldır erişemediği, hacklenmek suretiyle hesabının ele geçirilmiş olabileceğini düşündüğü ancak bu olayın çok da üzerine gitmediği, ardından üniversite hayatını tamamlayarak iş hayatına atılması nedeniyle sosyal medya hesaplarıyla vakit geçirme fırsatını bulamadığı, sadece 13.10.2013 tarihinden beri kullandığı instagram hesabının bulunduğu ve bu hesabın da gerekirse ilgili merciiler nezdinde denetimine olanak sağlanacak şekilde teslim edilenileceği ve içeriğinde hiçbir siyasi paylaşımın bulunmadığının sabit olduğu öğrenilmiştir.

Gazetenizin internet üzerinden paylaştığı screenshot incelendiğinde 2 fotoğrafın üst üste yapıştırılmış bulunduğu ve paylaşımın bu şekilde montajlanması durumu ile karşı karşıya olunduğu görülmüştür.

 Ayrıca belirtmek gerekir ki, Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın beyanıyla da 15 Temmuz 2016’da yaşanan elim darbe girişiminin hemen ardından “cumhurbaşkanına hakaret” suçunu gerçekleştiren herkesin affedilmiş olduğu ve haklarındaki şikayetlerin geri alındığı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Beştepe Kongre Kültür Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, "Bir milat olarak, şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları, bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum ve affediyorum" sözleriyle sabittir.

Müvekkilimiz tarafından yazıldığını kabul anlamına gelmemekle birlikte, haberinize konu olan tweetin tarihi 15.05.2015’tir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçunun oluştuğu bir an için düşünülecek olsa dahi sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın şikayetini geri aldığı göz önünde bulundurulmalı ve suçun oluşmadığı gözetilmelidir.
Müvekkil ile yaptığımız görüşmede; kendisinin Plato Meslek Yüksek Okulu’nda medya üzerine eğitim aldığı, ahlaki değerlerine bağlı ve etik çalışma anlayışını benimsemiş, hayatının henüz başında vatansever bir genç olduğu ve kendisini ifade edebilmek için katiyen küfür içerikli konuşmalara başvurmayacağı tarafımıza beyan edilmiştir.

 Yerel seçimlerin hemen öncesinde 3 yılı aşkın zaman önce ve kim tarafından paylaşıldığı sabit olmayan bir tweetin malzeme yapılması, müvekkilin hedef gösterilmesi suretiyle bir takım siyasi amaç ve çıkarlar ile gündem yaratılmaya çalıştığını akıllara getirmektedir. Zira müvekkilin işe başladığı tarih 17.09.2015 iken haberinize konu tweetin tarihi 15.05.2015’tir. Dolayısıyla müvekkilin, çalışmadığı bir dönemde, varlığı dahi sorgulamaya muhtaç bir tweet üzerinden Şişli Belediye Başkanı sayın Hayri İNÖNÜ ile bir çıkar ilişkisinin olduğu yönünde izlenim yaratılması da, olsa olsa yaklaşan yerel seçimler öncesinde ortaya konulan projeli bir itibar suikasti niteliğinde olup, bu suikaste gencecik yaşta müvekkilin adı adeta bir basamak gibi kullanıldığı düşünülmektedir.

 Söz konusu asılsız ve yakışıksız suçlamalar nedeniyle Şişli Belediyesi tarafından, bugün itibariyle müvekkil Mehmet Ali BAŞKALE’nin iş akdine haksız ve gerekçesiz şekilde son verilmiş, müvekkil işlemediği bir suç nedeniyle peşinen ve yargısızca infaz edilmiş ve suçlu olarak yaftalanmıştır.

 Konuya ilişkin araştırmalarımız devam etmekle, haberinize konu edilen tweeti kimin paylaştığının ivedilikle bulunması için yasal yollara başvuracağımızı, bu süreçte haksız olarak iş akdi sonlandırılan mağdur konumdaki müvekkilimiz hakkında yapılan haberin daha büyük mağduriyetlere yol açmaması için yayından kaldırılmasını arz ve talep ederiz.


Saygılarımızla, 08.08.2018

 

Mehmet Ali Başkale kimdir? Cumhurbaşkanına ne hakaret etti? Nerede çalışıyor? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı hakaret Mehmet Ali Başkale kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.