‘Mehdi olduğuna inanıyor musunuz?’

Adnan Oktar örgütüne yönelik 171'i tutuklu 226 sanık hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün başladı. İlk duruşmada ise Oktar'ın gözde kediciklerinden Ulviye Didem Ürer'in 'mehdilik' ifadesi dikkat çekti

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın karşısında bulunan duruşma salonunda yapılan davanın ilk duruşmasına Adnan Oktar, Oktar Babuna, Tarkan Yavaş, Ayşegül Hüma Babuna da aralarında bulunduğu 171 tutuklu ve 20 tutuksuz sanık katılmıştı.

Davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanık Tarkan Yavaş'ın savunması Yavaş'ın savunması ile başlandı.

"MEHDİ OLDUĞUNA İNANIYOR MUSUNUZ"

Öte yandan, Adnan Oktar örgütünün 2. ismi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Ulviye Didem Ürer, dünkü duruşmada dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

"Mehdiyeti anlatmak Mehdilik iddiasında bulunmak demek değildir" diyen Ürer, "Sayın Adnan Oktar defalarca A 9 televizyonunda Mehdi olmadığını anlattı. Adnan Bey'in aynaya bakıp anlattığı Mehdilik özellikleri yeşil gözlü siyah saçlı. Her yeşil gözlü Mehdi değildir. 'Evet ben de yeşil gözlüyüm, siyah saçlıyım. Evet bu özellikleri taşıyorum, ama bu özellikleri taşıyan herkes Mehdi olmaz' diyordu. 'Mehdi, kendisinin Mehdi olmadığını söyler' diyordu" dedi.

Mahkeme Başkanı, Ürer'e, "Aynaya bakıp kendisini tanımlıyor. Siz onun Mehdi olduğuna inanıyor musunuz" sorusuna, Ürer, "Hayır" diyerek yanıtladı.

"BEN TÜM KADINLARA AŞIĞIM"

Suç örgütünün lideri Adnan Oktar da, dünkü duruşmada dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Kadınlara yönelik sapkın cinsel fetvaları olduğuna yönelik hatırlatmalara Oktar, “Ben tüm kadınlara aşığım. Hepsini çok seviyorum. Allah aşkı olarak. Şefkat duyuyorum. Arkadaşlarımın hepsi zeki. Tarkan için sağ kolum derler ama Tarkan içine kapalı sessiz biri. Biz Allah rızası için çalışan, yaşayan Müslüman arkadaş grubuyuz” şeklinde yanıt verdi.

‘Mehdi olduğuna inanıyor musunuz?’ ile ilgili etiketler Adnan Oktar Silivri ifade
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.