Medyadan çekilme kararı aldığı iddia edilen Ethem Sancak yine 'milli' ve büyük hedefler peşinde...

Star, Akşam ve Güneş Gazetesi ile Kanal 24 ve TV 360'ın sahibi Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak yine yeniden iddialı konuştu.

Önceki gün Anadolu Ajansı'na röportaj veren Es Mesya yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın geçtiğimiz günlerde medyadan çekilme kararı aldığı ve Es Medya'daki odasını bile boşalttığı iddiaları SuperHaber'de yer almıştı. Reklam bütçelerinden en büyük payı alan gruplardan biri olmasına karşın Es Medya Grubu'nu kamu bankalarına yüklü miktarda borçlandırdığı iddia edilen Sancak'ın AA'ya verdiği ve Akşam Gazetesi'nde dün yayınlanan röportajını noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

'MİLLİ VE YERLİ OLMAYAN BİR İŞE GİRMEM'

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "Milli ve yerli olmayan hiçbir işe girmeyeceğiz, kârı ne olursa olsun" dedi. Ethem Sancak, medyadan çıkacağı iddialarına da şu yanıtı verdi: 'Gel burayı bana sat' diyen kimse yok. Üstelik benim satılık malım da yok. Birileri bunları üretiyor, dedikodu yapıyor.

"Sosyal medya bir hesapsızlık içinde"

SOSYAL medyayı eleştiren Sancak, şöyle konuştu: "Adam kalkıp diyor ki; 'Ethem Sancak gözden düştü, iflas etti ve medyadan çıkıyor.' Sen bunu neye dayandırıp söylüyorsun? Kaynağın ne? Bu haberi internet mecrasından birisi yaptı ve öbürleri de gerçek bilerek köpürttü. Geçenlerde Star Gazetesi 'Necip Fazıl Ödülleri'ni yaptı. Gazeteler akşam 21.00'de basıma gidiyor. Biz de manşeti 'Gurur Gecesi' şeklinde attık. Bir saat sonra da Beşiktaş'taki terör olayı oldu. Adamın biri twit atmış. 'Ethem Sancak, yakanı bırakmayacağım.' Beni tehdit mi ediyorsun? Bunun bir sorumluluğu olması lazım. Bu twiti atması suçtur. Sosyal medya bir hesapsızlık içinde.

Uygarlık kuşu İstanbul'a geliyor

BATI'NIN uygarlık kuşunu 2008 kriziyle kaybettiğini, yaklaşık 5 bin yıl önce İndus Vadisi'nden havalanan uygarlık kuşunun Mezopotamya'ya konduğunu, oradan İstanbul'a, sonrasında Venedik, Londra ve New York'a gittiğini anlatan Sancak, uygarlık kuşunun şimdi New York'tan havalandığını, Asya'ya konacağını, ya mola verip İstanbul'a geleceğini ya da Mumbai'ye döneceğini söyledi.

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, kârı ne olursa olsun milli ve yerli olmayan hiçbir işe girmeyeceklerini söyledi. Sancak, son 20-30 yılda ülkeler arası rekabet ve savaşların medya alanında olduğunu, ülkenin bağımsızlığına, milletin birliğine ve ayağa kalkmış Asya'ya liderlik yapma stratejisini izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı savaşın hep medyada verildiğini söyledi.

ÜST AKIL YÖNLENDİRİYOR

Medyanın 'üst akıl' tarafından yönlendirildiğini, eskimiş ve çürümeye başlayan eski düzene karşı dik duranlara medya yoluyla vurulduğunu söyleyen Sancak, milleti, ayakta kalmayı, adaleti ve eşitliği savunacak milli bir medya olması gerektiğini, buna sadece Türkiye'nin değil, bütün mazlumların ihtiyacı olduğunu kaydetti.

TEMEL İLKEMİZ: YERLİLİK

TürkMedya ve Star Medya gruplarının tek çatıda toplanmasıyla ESMEDYA'nın ortaya çıktığını hatırlatan Sancak, "ESMEDYA'NIN tek temel ilkesi vardır; milli ve yerli olmak... Çeşitli medya gruplarının onlarca medya ilkeleri var ya... O ilkeler tantanalı toplantılarla açıklanır ya... Bizim yalın bir prensibimiz var. Bizim medyamızda çalışabilmek için söylemlerin, yazılanların milli ve yerli olması gerekir" dedi.

BAŞKA İŞLERE VAKTİM YOK

Sancak, satın almalarla ilgilenip ilgilenmediği yönündeki soru üzerine, savunma ve medyadaki işlerinin epey vaktini aldığını belirterek, "Ülkemizin sınırlarını savunmak için NATO'dan Patriot füzesi dileniyoruz. Biz 1450'li yıllarda Şahi toplarını yaptık ve Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethetti. BMC üst yöneticileri olarak, 5 yıl içerisinde savunma alanında faaliyet gösteren ülkeler sıralamasında dünyanın ilk 10'u içine girebilmek birbirimize söz verdik. Bunlar o kadar büyük hedefler ki... Başka şeylerle şu anda ilgilenecek vaktim yok" ifadelerini kullandı.

Amaçları Erdoğan'a hakaretse dünyaları verseler satmam!

ETHEM Sancak, medyadan çıkacağı yönündeki iddialara değinirken, "Bunları ben de duyuyorum. Kardeşim gelip benden isteyen kimse yok. 'Gel burayı bana sat' diyen kimse yok. Üstelik benim satılık malım da yok. Birileri bunları üretiyor, dedikodu yapıyor" dedi. Sancak, şöyle devam etti: "Medyadan çıkacağım yönündeki bu iddialar tamamen dedikodudan ibaret. Gördüğünüz gibi odamı boşaltmadım. Gitmiyorum, kitaplarım yerinde duruyor. İşimin başındayım. Bu sektördeyim. Çünkü bu sektör ülke için önemli. Birisi çıkar der ki; 'Senden daha iyi yaparım. Bu etik değerleri de değiştirmem. Sana da çok iyi para veririm. Sat bana.' Ben nihayetinde tüccarım. Vadesi ve fiyatı önemli. Birisi de gelip dese ki, 'Burayı bana sat. Ben Erdoğan'a hakaret edeceğim.' Bütün dünyayı verseler, altın serseler satmam. Burası milli ve yerli bir kurum. Burası ancak milli ve yerli bir adama satılır. Milli ve yerli olmanın lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Benim gibi düşünen, parası çok, başka işi yok ve bunu işi (medya) yapacağım derse, o parayı alıp yine millete hizmet edecek başka bir iş yaparım."

Öncelikli ahlak milli ve yerli olmak

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Öncelikli ahlakım, milli ve yerli olmak. Milli ve yerli olmayan hiçbir işe girmeyeceğiz, kârı ne olursa olsun... Tek başına para kazanmak bir şey ifade etmiyor" ifadelerini kullandı.
Başkanlıkla önümüz otoban gibi açık

ETHEM Sancak, başkanlık sisteminin çok önemli olduğunu vurgulayarak, yıllar önce Tanzimat'ın dayatıldığını ve bunun 'pranga' olduğunu söyledi. Sancak, "150 yıl sonra bu sistemin değişmesi gerektiğini politikacılarımızın bir kısmı gördü. Merhum Alparslan Türkeş, Turgut Özel gördü. Fakat yapamadılar. Şimdi bir adam çıktı ve bunu yapıyor. Bütün kavganın nedeni bu. Allah'ın izniyle 2 ay içerisinde Meclis'ten geçecek. O zaman bir eşik atlayacağız. Bugün bunu engellemek için var gücüyle saldıranlar, bükemediği eli öpmeye gelecek. Kritik eşik başkanlık sistemi. Bu geçtiği an önümüz otoban gibi açık olacak" diye konuştu.

Başkanlıkla önümüz otoban gibi açık

ETHEM Sancak, başkanlık sisteminin çok önemli olduğunu vurgulayarak, yıllar önce Tanzimat'ın dayatıldığını ve bunun 'pranga' olduğunu söyledi. Sancak, "150 yıl sonra bu sistemin değişmesi gerektiğini politikacılarımızın bir kısmı gördü. Merhum Alparslan Türkeş, Turgut Özel gördü. Fakat yapamadılar. Şimdi bir adam çıktı ve bunu yapıyor. Bütün kavganın nedeni bu. Allah'ın izniyle 2 ay içerisinde Meclis'ten geçecek. O zaman bir eşik atlayacağız. Bugün bunu engellemek için var gücüyle saldıranlar, bükemediği eli öpmeye gelecek. Kritik eşik başkanlık sistemi. Bu geçtiği an önümüz otoban gibi açık olacak" diye konuştu.

30 yıl sağlığa hizmet ettim şimdi ülkeye savunma gerek

Sancak, 30 yıl sağlığa hizmet ettiğini belirterek, şöyle devam etti: "Çünkü dünya barış dönemindeydi, ilaç lazımdı. Şimdi dünya savaş modunda. Bu ülkeye savunma lazım. Ben kendisini ülkesine adamış bir girişimciyim. Hiçbir zaman 'ne olursa olsun para kazanayım' diye düşünmedim. Zamanında ünlü bir İngiliz şirketi geldi, dedi ki; 'Bölgede sigara işini sana vereceğiz.' Ben de 'sigara alıp satmam' dedim. Bir yandan ilaç satacağım bir yandan sigara... Ben bunu milletime nasıl anlatacağım? Vicdanıma nasıl izah edeceğim?"

Yerli BBC, CNN lazım

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, artık mazlum milletlerin Cumhurbaşkjanı Erdoğan'ın peşine düşmeye hazır 72 kavmin dilinden konuşacak medyaya ihtiyaç duyduğunu ifade ederk,, " Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini onların dilinden onlara aktaracak, bu üljeye bir yerli ve mill BBC, CNN lazım" dedi. Milli ve yerli medyanın sadece 78 milyona hitap etmemesi gerektiğini belirten SAncak, adil olmayan eski ve çürümüş nizama kafa tutan dünyanın 5'ten büyük olduğunu söyleyen milletlere ihtiyaç olduğunu savundu.

Medyadan çekilme kararı aldığı iddia edilen Ethem Sancak yine 'milli' ve büyük hedefler peşinde... ile ilgili etiketler Ethem Sancak Erdoğan BMC es medya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.