Medyada 'gay' kavgası

Demirören Medya Grubu'na ait Hürriyet Gazetesi'nde 5 eşcinsel yazarın olduğunu iddia eden Habertürk yazarı Oray Eğin'e Hürriyet yazarı Sayım Çınar'dan cevap geldi. Eğin'e verdiği cevapta çok sert ifadeler kullanan Çınar, "Senin dönüştüğün şey, cinsiyetçi, gay düşmanı, kötülük için fırsat kollayan yalnız bir adam." dedi.

Kanal D'de yayınlanan bir filmde geçen 'gay' kelimesinin sansürlenmesine tepki gösteren Habertürk yazarı Oray Eğin, yine Demirören Medya Grubu'na ait Hürriyet bünyesinde 5 eşcinsel yazarın bulunduğunu öne sürdü.

Eğin'in bu yazısına, Hürriyet yazarlarından Sayım Çınar çok sert tepki gösterdi. Medyatava'nın özel haberine göre Çınar, şu ifadeleri kullandı:

"Dünkü Habertürk’teki yazını okuduğumda şaşkınlığa düştüm Oray.

Hayatına baktığımda seninle tanıştığım günlere, Radikal zamanlarına dönüyorum. Tuğrul Bey’in yanında çalışan bir çocuktun, Ahmet Tulgar tanıştırmıştı bizi. Kılavuz olmuş biriyim senin için… Çok insanla tanıştırdım seni, heveslendiğin masalara oturmanı sağladım. Ve senin dönüştüğün şey, cinsiyetçi, gay düşmanı, kötülük için fırsat kollayan yalnız bir adam.


Yazın son derece acıklı. Her şeyden önce, gaylere “kadın” diyen sensin. Ahmet Hakan benim için yakın dosttur, iyi bilirsin ve sen onun aleyhine hep yazardın, hem de tanışmak isterdin, arkadaşlık etmek için benden yardım istemiştin. Onunla bir araya gelmek için çok uğraştığını hatırlatırım sana. Seninle de aramızda iyi bir dostluğumuz, benzer bir durumumuz vardı. Bugünse tuhaf, insanların zihinlerine hakaret eden yazıların.

Öç alma duygusuyla yazdığın yazılar artık şaşırtmıyor, ilgi de çekmiyor. Zeki olup olmadığından emin değilim ama var olan zekanı da kötüye kullandığından eminim. Seyahatlerimizi hatırlarsın. Sabah uyanır uyanmaz ‘bugün kimi dilime dolayacağım’ diye düşünürdün. İyi bir insan olamadın. Başarılı da...

Yaklaşık 30 yıldır kültür sanat gazeteciliği yapıyorum. İki kitabım var. Yüzlerce söyleşim var, yüzlerce yazım var. Çok isimle konuştum, çok insanla söyleşiler yaptım. Senin iyi niyetli olduğuna hiç inanmadığım için seninle röportaj yapmadım. Cinsiyetçi yaklaşımın, hem cinslerine düşmanlığın korkutucu. Ahmet’le çok seyahatimiz oldu, çok anımız oldu. Yıllardır dostuz. En son onu diline doladın, yazık.
İstediğin bir gazetede yazamıyor olmak seni üzüyor olabilir

İnsanlar sana güvenmiyor.

Aksanın artık ilgi çekmiyor.

Herkesle kavgalısın.

Sınıfsal çelişkilerin var.

Kıymet bilmek önemlidir, sen bunu hiç bilmedin. Seni Onur Baştürk’le tanıştırdım, hep yardım ettim, hep telefon numaraları istedin ve ben hep sana destek oldum. Ben yazar ajansı oldum, sen herkesle düşman oldun. Hep sabrettim, saygısız saldırgan durumunu ciddiye almamaya çalıştım. Sen ise gittikçe geriye düştün.

Ünlü olmak için çok şey yaptın. Habertürk’teki patronun Kenan Tekdağ beni çok iyi bilir.

Beni ona sor. Ama sormayacaksın. Çünkü sonuçlarını biliyorsun. Başkalarının başarısı sen de rahatsızlıklara yol açıyor… Bunu hep gördüm.

Tekrar hatırlatıyorum sana. Yalvar yakar Ahmet Hakan’la tanışmak istemiştin, yalvarmalarının sonunda bir yemek ayarlamıştım. Yalvar yakar tanıştığın insanlarla ilgili böyle yazılar yazman çok tuhaf. İhtiraslısın ama saldırganlığın yeteneklerinin önüne geçti. İnsanlar sana güvenmiyor.

Hemcinslerine söylediğin şey korkunç, cinsiyet siyaseti yapıyor olman daha da korkunç.

Aldığın eğitimler de bir işe yaramamış. Herkese takma adlar takıyorsun ama sana takılan lakaplarını unutuyorsun.. Homofobik bir insansın, sosyal medya üzerinden bana saldırılarda bulunmuştun yine yıllar önce. Medya içinde kötü ruhunla tanınıyorsun. New York sokaklarından korona haberleri verirken bile vasat magazin yapıyorsun, kötülüğün, başarısızlığın ekrandan akıyor.

Gazetedeki köşemden sana yanıt vermiyorum, çünkü orası kültür sanatın yeri. Başarının ve dayanışmanın yeri. Cinsiyetçiliğe, kötülüğe yer yok.

Seni tanıdığımda böyle değildin. Dönüştüğün şey çok acı. Senin için üzülüyorum Oray. Onur ayında yazdığın bu yazı, senin en büyük utançlarından biri olacak."

ORAY EĞİN'İN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Medyada 'gay' kavgası ile ilgili etiketler Hürriyet eşcinsel Oray Eğin gay Sayim çınar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.