Medyada çok sert "Can Dündar" kavgası

Süleyman Soylu'nun "terör manşetlerini" TRT Haber canlı yayınında gündeme getirmesi medyayı karıştırdı. Soylu'nun hedefindeki Cumhuriyet gazetesinin yönetimi ile gazetenin Can Dündar dönemindeki kadrosu olan "İkinci Cumhuriyetçiler" arasında "jurnalci" krizi patlak verdi.

Sedat Peker'in gündem yaratan açıklamaları üzerine gözler geçtiğimiz gün TRT Haber ekranlarına çıkarak canlı yayında açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çevrilmişti.

İçişleri Bakanı Soylu özel yayında, ‘terör manşetleri’ dosyasını açmış ve bazı manşet örnekleri göstererek Cumhuriyet gazetesini hedef almıştı.

Cumhuriyet gazetesi bugün o suçlamalarla ilgili Bakan Soylu'ya yanıt verdi. Gazete, söz konusu manşetlerin Can Dündar’ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde atıldığını hatırlattı.

Gazete yönetiminden yapılan açıklamada, "Soylu'nun örnekleri İkinci Cumhuriyetçi ekibin yönettiği döneme denk gelmektedir." denildi.

DÜNDAR’DAN CEVAP GELDİ

Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise, açıklamada isminin geçmesi ardından Twitter hesabından Cumhuriyet’e yanıt verdi.

Dündar, "Doğrudur. Bütün sorumluluk benim. Ve bunu gururla söylüyorum. Kimseyi suçlayıp ihbarcılık yapmadan... Soylu’nun gözüne girmeye çalışmadan; utanmadan...” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ CUMHURİYETÇİLER MEVCUT YÖNETİME ÖFKELİ!

Dönemin Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı olan Akın Atalay ise, Cumhuriyet’in açıklamasına ilişkin, “Dün ve bugün... Ne farkınız kaldı Soylu’dan, iktidar yanaşmalarından... Gazetecilik, jurnalciliği ağır bir yük gibi sırtında taşıyanların yapabileceği bir iş değildir” ifadelerini kullandı.

Can Dündar'ın Cumhuriyet'inde manşete taşınan pekçok haberde imzası olan Kemal Göktaş da mevcut yönetimi jurnalcilikle suçlayan bir diğer isimdi...

Göktaş sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'ten Soylu'ya "manşet" yanıtını "İhbarcılıkta, mesleği satmakta bugün" notu ile paylaştı.

Yine aynı dönem Cumhuriyet'te görev alan Alican Uludağ ise Can Dündar'ın "gazetecilik" yaptığını savunan ifadeler sarf etti.

Cumhuriyet'in açıklamasını eleştiren Uludağ, "Beğenir veya beğenmezsiniz Can Dündar gazetecidir. İktidar her sıkıştırdığında kolayına kaçıp, haberleri savunamamak, "suçu" Dündar'a ve o döneme atmak ne gazetecilik vicdanına ne de Cumhuriyet değerlerine sığar. Cumhuriyet'te gazetecilik ancak Uğur Mumcu'nun cesaretiyle yapılır." dedi.

 

 

Medyada çok sert "Can Dündar" kavgası ile ilgili etiketler Can Dündar Cumhuriyet Gazetesi Süleyman Soylu jurnalciler ikinci cumhuriyetçiler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.