Medipol Başakşehir evinde Leipzig'e yenilerek son sırada kaldı

Kuralar çekildiğinde "Ölüm Grubu" adı verilen UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki mücadelesini 5. haftaya kadar taşımayı başaran Medipol Başakşehir, RB Leipzig'e 3-4 mağlup olarak son sırada kaldı. Turuncu-Lacivertliler haftaya Paris'e seyahate gidecek.

Medipol Başakşehir'in UEFA Şampiyonlar Ligi macerası 5. trajik bir golle sona ermek üzere... 5. haftada Almanya'nın RB Leipzig takımını ağırlayan Turuncu-Lacivertliler, 3-4 mağlup olarak gruptan çıkma şansını yitirdi.

Bundesliga ekibini galibiyete taşıyan golleri Yussuf Poulsen (26), Nordi Mukiele (43),  Dani Olmo (66) ve 90+4 Alexander Sörloth kaydederken; Başakşehir'in 3 golü de İrfan Can Kahveci'den (45+2, 72 ve 85) geldi.

3 kez geriye düştüğü maçı 85'te 3-3'e getiren Medipol Başakşehir'in müthiş geri dönüşünü Alexander Sörloth bozdu ve Norveçli santrforun 90+4'teki golüyle Leipzig 3-4 galip geldi.

Bundesliga ekibi bu sonuçla puanını 9'a yükseltti. 23.00'te başlayacak Manchester United (9)-PSG (6) maçınd İngiliz ekibi kazanırsa, Başakşehir 8 Aralık'ta Paris'te final maçına çıkacak. Ancak Fransız devinin İngiltere'den 1 puanla ayrılması halinde Başakşehir'in Devler Ligi maçerası 5. haftada son bulmuş olacak.

İspanyol hakem Cerro Grande'nin yönettiği maçta 11'ler şöyle:

BAŞAKŞEHİR: Mert, Rafael, Skrtel, Ponck, Mbombo, Berkay, İrfan Can, Edin Visca, Deniz Türüç, Gulbrandsen, Demba Ba

LEİPZİG: Gulacsi, Mukiele, Upamecano, Konate, Angelino, Sabitzer, Haidara, Olmo, Kampl, Forsberg, Poulsen

Medipol Başakşehir evinde Leipzig'e yenilerek son sırada kaldı

Dk. 4 SON ANDA! Alman ekibi ilk 5 dakikada Başakşehir kalesinde baskıyı kurdu ve 3 net pozisyon yakaladı. Bunlardan en çok gole yakştıkları 4. dakikada köşe vuruşunda yaşandı. Fransız savunma oyuncusu Nordi Mukiele'nin yakın mesafeden kafa vuruşunu Mert Günok müthiş bir refleksle çıkardı.

Dk. 12 YİNE MERT! Emil Forsberg'in sağdan kullandığı duran topa ceza sahasında Yusuf Poulsen vurdu, Mert bir kez daha golü önledi. Milli kaleciden nefis bir kurtarış daha...

Dk. 15 İLK POZİSYON Başakşehir hücum hattı önde baskıyla topu kazanıp bir anda rakip ceza sahasında çoğaldı. İrfan Can Kahveci'nin vuruşu az farkla üstten dışarı gitti. Turuncu-Lacivertliler'in ilk gol pozisyonu...

Dk. 26 GOL! Marcel Sabitzer kaleyi cepheden gören bir noktadan sert vurdu, koşarken Yussuf Poulsen'e çarpan top Mert'i kontrpiyede bıraktı ve ağlarla buluştu. Son temas Danimarkalı forvetten, Leipzig deplasmanda 1-0 önde.

Medipol Başakşehir evinde Leipzig'e yenilerek son sırada kaldı - Resim : 2

Dk. 36 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK Medipol Başakşehir'in Belçikalı sol beki Bolingoli-Mbombo sakatlanarak oyuna devam edemedi. Onun yerine bir başka Belçikalı Nacer Chadli oyuna dahil oldu.

Dk. 37 KAÇTI! Visca'nın sağdan ortasında ceza sahasında topla buluşan Demba Ba, düzelti vurdu Macar kaleci Péter Gulácsi golü önledi.

Dk. 43 GOL! Emil Folsberg elini kolunu sallaya sallaya ceza sahasına girdi, boş durumdaki Nordi Mukiele'ye çıkardı, Fransız sağ bek bu kez golünü attı: 0-2. 

Dk. 45+3 GOL! Turuncu-Lacivertliler ilk yarının son saniyelerinde bulduğu golle soyunma odasına girerken farkı 1'e indirdi. Serbest vuruş organizasyonunda Edin Visca'nın pasını gole çeviren İrfan Can Kahveci, skoru 1-2'ye getirdi.

Medipol Başakşehir evinde Leipzig'e yenilerek son sırada kaldı - Resim : 3

SALDIR BAŞAKŞEHİR! Devreye moralli giren Başakşehir, 2. yarının başında üst üste fırsatları değerlendiremedi. 51'de köşe vuruşundan gelen topa Alexander Epureanu kafayı vurdu, top direk dibinden dışarı gitti. 53'te ise Chadli'nin soldan getirip yerden ortaladığı topta Edin Visca topu boş kaleye gönderemedi!

Dk. 63 OFSAYT! Edin Visca bir anda kaleciyle karşı karşıya kalıp çalımı bastı ve golü attı ancak yardımcının ofsayt bayrağı havada...

Dk. 66 GOL! Leipzig, İspanyol yıldızı Dani Olmo'yla farkı yeniden 2'ye çıkardı: 1-3. Golden 1 dakika önce Alexander Sörloth, Forsberg'in yerine oyuna girmişti.

Dk. 85 GOL! Frikikte topun başına geçen İrfan Can Kahveci skoru 3-3'e getirdi. Kariyer gecesini oynayan milli futbolcu müthiş geri dönüşün mimarı oldu.

90+2 SÖRLOTH! Leipzig'in 20 milyon euro ödediği ama bugüne kadar 10 maçta hiç gol atamayan hatta geçen hafta Bundesliga'da penaltı kaçıran Alexander Sörloth, Başakşehir'i yıkan golü attı: 3-4.

Medipol Başakşehir evinde Leipzig'e yenilerek son sırada kaldı ile ilgili etiketler Okan Buruk Medipol Başakşehir rb leipzig UEFA Şampiyonlar Ligi julian nagelsmann
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.