Medipol Başakşehir'in gücü PSG'ye yetmedi

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki ikinci maçında Fransa'nın "zenginler kulübü" Paris Saint-German'i ağırladı. Turuncu-Lacivertliler ilk yarısı 0-0 biten maçta tecrübesizliğine yenildi ve Moise Kean'in 2 golüne engel olamadı: 0-2.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda mücadele eden Medipol Başakşehir, 2. maçında Fransız devi PSG'yi ağırladı. Güçlü rakibine sürpriz yapmak isteyen Turuncu-Lacivertliler, sahadan 0-2 mağlup ayrıldı. Temsilcimiz, 17 şut çektiği maçta zaman zaman kaleci Navas'a, zaman zaman da stoperlere takıldı. 

İlk yarısından gol sesi çıkmayan mücadelenin 64. dakikasında Moise Kean, PSG'yi 0-1 öne geçirdi. Pek çok pozisyona giren ve mahkum bir futbol sergilemeyen Medipol Başakşehir, beraberliği ararken kalesinde 2. golü gördü. İtalyan golcü Kean, 79'da tabelayı belirleyen isim oldu: 0-2.

Gruptaki ilk maçında da RB Leipzig'e aynı skorla mağlup olan Okan Buruk'un takımı, 3. maçında, 4 Ekim tarihinde İngiliz devi Manchester United'ı ağırlayacak.

Medipol Başakşehir'in gücü PSG'ye yetmedi

Medipol Başakşehir, PSG mücadelesiyle Avrupa kupalarında 32’nci maçına çıktı. Turuncu-lacivertli ekip; 31 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyet almıştı. 32 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 49 gol gördü.

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli, Berkay Özcan, Mehmet Topal, Visca, İrfan Can Kahveci, Deniz Türüç, Crivelli

Paris Saint-Germain: Navas, Florenzi, Danilo, Kimpembe, Kurzawa, Herrera, Marquinhos, Di Maria, Neymar, Kean, Mbappe

 MAÇTAN DAKİKALAR

Dk. 8 Kylian Mbappe fuleli adımlarla ceza sahasına girdi, Mehmet Topal'ın markajı altındaki Fransız yıldız şutunu da çekti ama Mert Günok dikkatliydi. Maçın ilk gol girişimi PSG'den... 

Dk. 10 Crivelli kafayla indirip yumuşattığı uzun topu yay üzerindeki İrfan Can Kahveci'yle buluşturdu. Milli yıldız uygun durumdaydı ama istediği vuruşu yapamadı. Top ayağına otursa gol olması işten bile değildi.

Dk. 14 İrfan Can'dan sonra şimdi de Edin Visca... Boşnak yıldız ceza sahasının yarım metre dışına önünü aça aça geldi, şutu savunmadan sekti ve Keylor Navas topu iki hamlede kontrol etti. İlk 15 dakikada PSG'nin oyun kurmasına müsaade etmeyen Medipol Başakşehir, PSG kalesini üç kez yokladı. 15'te gelişen üçüncü atakta Visca'yla maçın net fırsatı kaçtı.

NEYMAR SAKATLANDI

PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar 23. dakikada kenara "değiştirin beni" işareti yaptı. Sakatlık hisseden sambacı, 26'da yerini Pablo Sarabia'ya bıraktı.

Medipol Başakşehir'in gücü PSG'ye yetmedi - Resim : 2

Dk. 37 TEHLİKE! Florenzi'nin pasında topla buluşan Mbappe sert vurdu, çerçeveyi tutturamadı. Medipol Başakşehir kalesi büyük tehlike atlattı. Sarabia oyuna girdikten sonra PSG biraz daha hareketlendi.

Dk. 38 Başakşehir uzaktan yoklamaya devam ediyor. Yine Visca vurdu, bu kez de PSG kalesi büyük tehlike atlattı.

İLK YARIDA GOL YOK... Okan Buruk'un öğrencileri Devler Ligi'nin son finalisti, yıldızlar topluluğu PSG karşısında 7 kez pozisyona girdi.

Dk. 46 PSG %99'LUK GOLÜ KAÇIRDI! Mbappe'nin pasında penaltı noktası üzerinde süzülen hareketli topa gelişine vuran Sarabia üstten dışarı attı. Maçın en net gol pozisyonunda gol sesi çıkmadı. Ucuz atlattık.

Dk. 57 VİSCA!!! Medipol Başakşehir rakip savunmayı 3'e 3 yakaladı. Edin Visca sürdü sürdü, açıyı buldu, sert vurdu, Keylor Navas kurtardı. Mert Günok'tan pozisyonu başlatan nefis pas...

Dk. 60 Başakşehir galibiyeti ne kadar istediğini gösteriyor ama kalesinde de üst üste tehlikeler atlatıyor. Skrtel'den sıyrılan Mbappe içeri çevirdi, bomboş durumdaki Sarabia'ya gelmeden önce Mehmet Topal son anda ayak koydu.

Medipol Başakşehir'in gücü PSG'ye yetmedi - Resim : 3

Dk. 64 GOL! Mbappe sol taraftan köşe vuruşunu kullandı, adam paylaşımında sorun yaşayan Medipol Başakşehir kalesinde golü gördü. PSG'nin İtalyan santrforu Moise Kean topu kafayla ağlara gönderdi. Savunma hatası...

Dk. 71 Başakşehir çok etkili geldi! Hasan Ali'nin ceza alanı içine dolduruğu topu Crivelli, Deniz Türüç'e indirdi. Deniz Türüç sol çaprazdan çok sert vurdu! Navas'tan çok iyi bir kurtarış daha geldi.

DK. 79 GOL! PSG'de ilk golün sahibi Moise Kean, ceza sahasında arkası dönük bir şekilde topla buluştu, döndü vurdu gol oldu: 0-2.

Medipol Başakşehir'in gücü PSG'ye yetmedi ile ilgili etiketler PSG Medipol Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi moise kean
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.