Süper Lig'de "zaman geçirmeye yönelik hareket" polemiği

Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor maçında Karadeniz ekibinin zaman geçirmeye yönelik hareketleri günün polemiğine dönüştü. Kaleci Mert Günok ve teknik direktör Okan Buruk'un suçlamalarına yayıncı kuruluştan Güntekin Onay da katılında Çaykur Rizespor cephesi cevap hakkını Ersin Aka'yla kullandı.

Süper Lig'in 21. haftasında oynanan ve Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor maçının ardından "zaman geçirmek için yere yatma" tartışması bir kez daha alevlendi. 1-1 berabere biten karşılaşmanın ardından Başakşehirli futbolcular, teknik direktör Okan Buruk ve yayıncı kuruluşun duayen spikeri Güntekin Onay, Çaykur Rizespor'lu futbolcuların "profesyonelce zaman geçirme" işini abarttığını savundu. Rize cephesi eleştirilere cevap verince polemik oluştu.

Başakşehir deplasmanına takımdaki 8 koronavirüs vakası nedeniyle eksik gelen ve maçlarını kovulan teknik direktör Stjepan Tomas'ın 1. yardımcısı Ersin Aka yönetiminde oynayan Çaykur Rizespor, son 2 haftada 4 puan toplamayı başardı. Ancak, Medipol Başakşehir maçının özellikle son dakikalarında sık sık sakatlanan ve yere yatan oyuncuları rakibi sinirlendirdi.

Maçtan sonra beIN Sports flaş röportajında konuşan milli kaleci Mert Günok, "Türk futbolunun kanayan yarası karşımıza çıktı bu gece... Profesyonellik adına yere yatmalar, zaman geçirme kabusu, yakışmıyor... 20 yaşındaki bir kaleci oyunu çirkinleştiriyor. Her takım bunu yapıyor ama insanları bu kadar bariz bir şekilde kandırmak hoş değil" sözleriyle tartışmayı başlattı. Mert, Rize'nin 20 yaşındaki kaleci Zafer Görgen'i eleştirerek, "Aut kullandıktan sonra kasım çekti diye sakatlanıyor, yere yatıyor. 2 dakika sonra yine uzun atışı kullanabiliyor. Genç bir kardeşimiz, umarım başarılı bir kariyeri olur ama bunları yapması gerçekten üzücü" ifadelerini kullandı.

Ardından yayında söz alan Güntekin Onay ise "Bizim ligde yere yatan kolay kolay kalkmıyor. Bilmiyorum bu konu nasıl çözülür. Eve gidiyorum İtalya'dan maç izliyorum. Orada böyle şeyler yok. İngiltere'de hiç yok. Hiçbir yerde bu kadar abartılı şekilde yok. Bu sorun çok ciddi bir sorun" şeklinde konuştu.

Söz sırası Okan Buruk'a geldiğinde onun da gündemi farklı olmadı ve maçın hakemi Ümit Öztürk'ü hedef alarak şunları söyledi: "Türk futbolunun kanayan yarası... Ben rakibe suç bulmuyorum. Futbolcular gerçekten canla başla mücadele etti. Tebrik ediyorum. Hakemler buna izin veriyor maalesef. Bunu çözemeyecekler çünkü böyle bir eğitim almıyorlar. Her aut atışı 1 dakika sürüyor. Bugünkü oyunla kazanmayı hak etmedik. Ortadaki diğer gerçek de bu..."

Süper Lig'de "zaman geçirmeye yönelik hareket" polemiği

Soyunma odasında beIN Sports yayınını takip eden Çaykur Rizespor Antrenörü Ersin Aka ise cevap hakkını şöyle kullandı: "Güntekin Bey'in yere yatmakla ilgili söylediği sözleri duydum. Ben de bir şey söyleyeyim. Medyada şu haber yer aldı; yok Sumudica zoom'la bağlanmış, takıma taktik vermiş. Medya futbolun gelişmesini istiyorsa önce bu saygısız yorumları, haberleri yapmayı bırakmalı. Sumudica bana dedi ki, 'hocam takımı sen tanıyorsun, sen hazırla maça'... Kendisi sadece zoom toplantısında Gaziantep FK'lı futbolcular hakkında bilgi verdi. Yok prim açıkladı, yok taktik verdi. Bunlar hep yalan haber. Buraya 8 eksikle geldik. Zafer çok iyi bir kaleci, çok da güzel bir maç çıkardı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Mücadelemizin, başarımızın gölgelenmesini kabul etmiyorum."

Yayıncı kuruluş maçta topun oyunda kalma süresini 58 dakika olarak açıkladı. Çaykur Rizespor'da teknik direktörlüğe getirilen Marius Sumudica'nın pazartesi günü şehre gelerek takımın başına geçmesi bekleniyor. Rumen hoca kendi ekibiyle geleceği için Ersin Aka takımdan ayrılacak.

Süper Lig'de "zaman geçirmeye yönelik hareket" polemiği ile ilgili etiketler Okan Buruk Ümit Öztürk Medipol Başakşehir Çaykur Rizespor güntekin onay Ersin Aka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.