Medeniyet tarihinin en sıcak dönemini yaşıyoruz

Dünya üzerinde kuşkusuz çok sıcak yıllar yaşandı. Ancak özellikle son 125 bin yılında günümüzdeki kadar sıcak bir dönem olmadı. Bu aynı zamanda insanlığın son 12 bin yıllık medeniyet tarihinde de görülmüş bir durum değil. Bir başka deyişle modern insan 12 bin yıllık süreçte küresel ısınmayı daha da hızlandırmış durumda. Uzmanlara göre artık insanlık bilinmeyen topraklarda yaşıyor.

Küresel ısınma dünyanın hem bugününü hem de geleceğini tehdit ediyor. Yapılan yeni bir araştırma küresel ısınmanın geldiği tehlikeli seviyeleri ortaya koydu.

Sonuçları Nature dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre 12 bin yıllık medeniyet tarihinin en sıcak dönemindeyiz.

Okyanus yüzeyindeki sıcaklık medeniyet tarihinde daha önce hiç görülmedi. Bu nedenle araştırmacılar yaşadığımız dönemi "bilinmeyen topraklardayız" sözleri ile nitelendiriyor.

Araştırmacılar gezegende son 125 bin yılın en sıcak döneminin de yaşandığının altını çiziyor.

Araştırmayı yöneten Rutgers University–New Brunswick'ten bilim insanı Samantha Bova bu durumu, "Önceki sonuçlardan farklı olarak yıllık ortalama sıcaklıkların son 12 bin yıldır arttığını ortaya koyduk. Bu insan kaynaklı modern küresel ısınmanın 12 bin yıllık etkiyi hızlandırdığını ortaya koyuyor. Sonuçlar artık bilinmeyen topraklarda yaşadığımızı işaret ediyor" ifadesiyle anlattı. 

 

Medeniyet tarihinin en sıcak dönemini yaşıyoruz ile ilgili etiketler gezegen Sıcak küresel ısınma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.