Meclis'te yeni bilgisayara tepki gösteren Özdağ'a TBMM Genel Sekreterliği'nden yanıt

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından TBMM'de kendisi dahil 600 milletvekilinin bilgisayarlarının değiştirildiğini öne sürdü. TBMM Genel Sekreterliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Özdağ'ın bilgisayarının kendisinin talebi üzerine değiştirildiği ve bütün vekillerin bilgisayarlarının değiştirilmesinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah TBMM'de basın toplantısı için odama geldim. Bilgisayarım değiştirilmiş. 600 vekilin bilgisayarı değiştirilmiş. İnsanlar aç iken bu çok ayıp bir harcama. Halka 'porsiyon küçült' derken bu yapılmaz" açıklamasında bulundu.

Özdağ, Twitter hesabından masasına kurulan yeni bilgisayarın da fotoğrafını paylaştı.

TBMM'DEN AÇIKLAMA: TALEBİ ÜZERİNE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR

Özdağ'ın iddiası ardından TBMM Genel Sekreterliği, yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sayın milletvekillerimizin bilgisayarları, re'sen değil, sadece ve sadece talepleri halinde değiştirilmektedir. Nitekim, Sayın Ümit Özdağ'ın bilgisayarı da kendisinin 20 Aralık 2021 tarihli dilekçesi ile talep etmesi üzerine değiştirilmiştir. Paylaşımda bahsi geçtiği şekilde bütün milletvekillerimizin bilgisayarlarının değiştirilmesi söz konusu değildir" denildi.

İNKARA DEVAM: DANIŞMANIM İMZAMI ATMIŞ

Bu haberin ardından Ümit Özdağ bir paylaşım daha yaparak "Açıklama doğru değil. TBMM’den herhangi bir bilgisayar talebim olmadı. Milletvekili Hizmetleri danışmanıma bilgisayarlar değiştiriliyor, imza verin diye ulaşmış. Danışmanım benim imzamı atmış. Bilgisayarın iade edilmesi talimatını verdim" ifadesini kullandı ancak SuperHaber'in edindiği bilgilere göre; Ümit Özdağ bizzat kendi imzasıyla bilgisayar talebinde bulunmuş.

Özdağ'ın "Danışmanım benim imzamı atmış" ifadesi, tuhaflığı daha da ileriye taşıyor. Bilindiği üzere TBMM yönetiminin vekillerin imzasının gerçek mi sahte mi olduğunu araştırmak gibi bir çalışması yok. Yaşananlar Özdağ'ın danışmanıyla arasındaki koordinasyon krizi olarak yorumlandı. 

 

Meclis'te yeni bilgisayara tepki gösteren Özdağ'a TBMM Genel Sekreterliği'nden yanıt ile ilgili etiketler Ümit Özdağ bilgisayar TBMM Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.