Meclis'te reddedilen düzenleme için yeniden oylama yapılacak

Meclis'te dün muhalefet partilerinin oylarıyla reddedilen güvenlik soruşturması düzenlemesiyle ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan açıklama geldi. Şentop, tartışmaların manipülatif olduğunu söyledi. Öte yandan dün reddedilen kanun teklifiyle ilgili yeniden oylama yapılacak.

Meclis'te reddedilen Güvenlik Soruşturması Teklifi'nin tekrar oylanması için oylama olacak. TBMM Başkanı Şentop, yaptığı açıklamada, "Bu TBMM'de ilk kez karşılaşılan bir durum değil. Daha önce de benzer şeylerle karşılaşılmış. İç tüzüğün 141.maddesinde başkan ile katip üyeler birlikte sayar diyor. Aralarında herhangi bir ihtilaf yoksa başkan sonucu açıklar diyor. Ama bir uyuşmazlık varsa, bu ihtilaf üzerine o zaman elektronik oylamaya geçilmesi gerekiyor. Biz itiraz üzerine toplandık, tartışmalar manipülatif. Sorun olduğunu gördüğümde gereğini yaparım" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, güvenlik soruşturması gerilimiyle açıklamalarda bulundu.

Şentop, çıkan tartışmaları manipülatif olarak değerlendirdi. Şentop, ''Sorun olduğunda gereğini yapmak benim görevim. Oylamanın yenilenmesi yönünde karar çıkarsa tekrarlanır '' dedi.

CHP, AYM'YE GİDECEK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuya ilişkin, "Başkanlık divanındaki çoğunluk kullanılarak darbe yapılmaktadır. 10 gün içinde eylemli içtüzük ihlalinden Anayasa Mahkemesine gideceğiz" açıklamasını yaptı.

GERİLİMİN NEDENİ

Meclis Genel Kurulu'nda dün akşam kamu görevine başlayacaklar için güvenlik soruşturmasına ilişkin kanun teklifinin maddelerine geçilecekti. Ancak salonda daha çok muhalefet milletvekili vardı ve oylamada maddelere geçilmesi reddedildi.

''TEKLİF DÜŞTÜ, GEREĞİ BUDUR''

AK Parti oylama yöntemine itiraz ederek konuyu başkanlık divanına taşıdı. CHP, İYİ Parti ve HDP ise "teklif düştü, içtüzüğün gereği budur" görüşünde.

Meclis'te reddedilen düzenleme için yeniden oylama yapılacak ile ilgili etiketler Meclis Mustafa Şentop güvenlik soruşturması düzenleme oylama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.