Meclisi ateşe vermek istediler! SuperHaber orada

Limandaki patlama ile harabeye dönen Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gösteriler ve çatışmalar sürüyor. Arka kapısını kırıp ateşe vererek Meclis binasına girmek isteyen göstericilere güvenlik güçleri izin vermedi. Günlerdir olayları yerinden izleyen SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, göstericilerle polis arasındaki meydan savaşında inanılmaz görüntülere şahit oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, limanda tutulan 2 bin 750 ton nitratın patlaması, ülkede uzun sürecek bir yıkım bıraktı. Facia nedeniyle Yüksek Savunma Konseyi, Beyrut'u "felaket bölgesi" ilan etti. 220 kişinin yaşamını yitirdiği 7 bine yakın kişinin yaralandığı patlama sonrasında Beyrut’ta gösteriler ve buna bağlı çatışmalar başladı.

Meclisi ateşe vermek istediler! SuperHaber orada

Gösteriler 2 bakan, 6 milletvekilinin istifasına rağmen halen devam ediyor. Yer yer işgal eylemlerine dönen gösterilerde çok sayıda da yaralı var. Türkiye’den sadece SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, olayların göbeğindeki haber nöbetine devam ediyor.

 Meclisi ateşe vermek istediler! SuperHaber orada - Resim : 2

SUPERHAHABER ORADA

Dün gece de devam eden gösterilerde, eylemciler arka kapısından Meclis binasına girmek istediler. Taş ve sopalarla kapıyı kıran göstericilere, güvenlik kuvvetleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Kapıyı kırarak girişi ateşe veren göstericiler Meclise girmek istedi. O sırada bölgeye gelen takviye güvenlik kuvvetleri göstericilerin içeri girmelerine izin vermedi. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel de yaklaşık iki saat süren gösterileri an be an yerinden izledi.

Meclisi ateşe vermek istediler! SuperHaber orada - Resim : 3

GÖSTERİCİNİN VURULMA ANI

Sıcak çatışmanın ortasında kalan Mevlüt Yüksel, biber gazları ve taş yağmuru altında görev yapmayı sürdürdü. Yüksel’in bölgeden aktardığı görüntülerde, bir göstericinin polisin attığı gaz fişeği ile vurulma anı ve sonrasındaki feryadı da yer aldı. Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesinin ardından göstericiler, Meclis binasına girmekten vazgeçerek bölgeden uzaklaştılar.

Meclisi ateşe vermek istediler! SuperHaber orada - Resim : 4

TAM BİR MEYDAN SAVAŞI

Oldukça güç koşullar altında görevini yapmayı sürdüren SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, “Tarihi tanık olduk, gaz yedik. Son anda fişeklerden kurtulduk, taşlardan kurtulduk ama sizin için yayını kesmedik. SuperHaber YouTube kanalına üye olun.” ifadelerini kullandı.

Meclisi ateşe vermek istediler! SuperHaber orada - Resim : 5

SuperHaber’in Beyrut’taki haber nöbeti devam ediyor.

Meclisi ateşe vermek istediler! SuperHaber orada ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut Çatışma patlama SuperHaber mevlüt yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.