Meclis Başkanı Şentop'tan adaylık açıklaması! "Hukuki olarak hiçbir problem yoktur"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor

Son dakika haberi: TBMM Başkanı Şentop'un açıklamalarından satır başları:

Hukuken sorun yok, Cumhurbaşkanımızın birinci dönemidir. Hukuk kuralı her zaman bir yorum sonucu ortaya çıkmıştır. Çok basit olarak hukuk tekniği bakımından şudur. 101. maddenin 2. fıkrası. "Bir kimse en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilir" Şimdi bir cümle olarak değişmemiştir demek yanlış bir fikir veriyor. Metnin değişmesinin bir önemi yok. Bu cümleyi yasama organı hangi tarihten sonra onamıştır, önemli olan bu. 30 Nisan 2018'de yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten sonra herkese 2 defa seçilme hakkı tanınmıştır. 

Meclis Başkanı Şentop'tan adaylık açıklaması! "Hukuki olarak hiçbir problem yoktur"

"CUMHURBAŞKANI TANIMI DEĞİŞTİ"

Kaldı ki işin başka bir kısmı. Cumhurbaşkanı terimi hakkındaki tartışma. Anayasamızda Cumhurbaşkanı kelimesi 16 Nisan 2017 anayasa değişikliği sonrası farklı bir anlam kazanmıştır. Eski sistemde Cumhurbaşkanı vardı ama onunla birlikte bir başbakan vardı ve bakanlar kurulu vardı. Oldukça sınırlı yetkilere sahipti. Şimdi ise başbakanlık ve bakanlar kurulu dahil Cumhurbaşkanı olarak tabir ediliyor. Eskisi gibi sorumsuz Cumhurbaşkanı yoktur. 

Meclis Başkanı Şentop'tan adaylık açıklaması! "Hukuki olarak hiçbir problem yoktur" ile ilgili etiketler Mustafa Şentop
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.