MEB ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formu! BAYKAR bedava tablet başvurusu nasıl yapılır?

Ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formu! Acun Ilıcalı, MEB, BAYKAR ve belediyeler tarafından başlatılan öğrencilere ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formuna yoğun bir talep gösteriliyor. Peki, Bedava tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tableti kimler alabilir?

Ülkemiz genelinde başlatılan ve uzaktan eğitim süresince öğrencilere dağıtılan ücretsiz tabletler gündemde ilk sırada yer aldı. Acun Ilıcalı’nın başlattığı Haydi Şimdi projesinde bedava bilgisayar kampanyasına öğrenciler yoğun talep gösterdi. Maddi durumu iyi olmayan aileler için öncelikle Acun Ilıcalı’nın başlatmış olduğu Haydi Şimdi bedava bilgisayar kampanyasının hemen ardından MEB ile BAYKAR’da ücretsiz tablet dağıtımı ile bu sürece destek vermeye devam ediyor. Çeşitli belediye ve kurumlarda ücretsiz tabletlerle bu kampanyaya destek olurken BAYKAR'dan Esenler Belediyesi'ne, Milli Savunma Bakanlığı'ndan Tuzla Belediyesi'ne kadar pek çok kurum hemen harekete geçti.

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, KİMLER ALABİLİR?

Uzaktan eğitim süreci boyunca maddi imkanı olmayan ailelerdeki öğrencilerin bu kampanyalardan yararlanabilmeleri adına bedava laptop ve tablet dağıtımı başvurusu için veliler araştırmalarına devam ediyor. Kimi kurumlar doğrudan bedava tablet başvuru linki aracılığıyla desteklerine devam ederken MEB Ziya Selçuk’ta son dakika açıklaması ile her daim öğrencilerin yanlarında olduklarını söylüyor.

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim alacak öğrencilerin bazılarında bilgisayar olmaması ve eğitimden geri kalmamaları adına başlatılan "Haydi şimdi" kampanyası saat 23.15'te TV8 ekranlarında başladı. Kampanyaya SMS yoluyla katılmak isteyenlerin "EĞİTİM" yazıp 2868'e mesaj göndermeleri yeterli oldu.

Acun Ilıcalı, eğitim desteği için öğrencilere sağlanacak dizüstü bilgisayarların yaklaşık olarak 3 bin TL değerinde olduğunu söyledi. Türk Kızılay Mobil Çağrı merkezini "168"i arayarak bağış yapılabildiği ifade edildi.

MEB ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formu! BAYKAR bedava tablet başvurusu nasıl yapılır?

MSB’de ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtılacağını resmen duyurdu. MSB tarafından yapılan açıklamada, "Öğrencilerimize destek için biz de varız! Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar'ın talimatıyla; Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek oluyoruz. #TEKNOFEST2020 #MilliTeknolojiHamlesi" ifadeleri kullanıldı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Esenler Belediyesinden 10 bin kişiye yapılacak dağıtımlar için esenler.bel.tr resmi adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.

TUZLA'DA 'ASKIDA TABLET' KAMPANYASI

 Uzaktan eğitimden mahrum kalmış çocuklara el uzatıp askıya tablet bırakmak isteyen bağışçılar www.askidatablet.com üzerinden bilgilerini, askıya bırakmak istediği tablet sayısını ve türünü girerek kampanyaya destek oluyorlar. Belediye görevlileri de bağışçılarla iletişime geçerek tabletler teslim alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. "Askıda Tablet" kampanyası kapsamında tablet ihtiyacı olan Tuzla'da ikamet öğrenciler, www.askidatablet.com web sayfası üzerinden başvurularını yapabilecek.

Eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulan başvuru formları, belediye görevlileri tarafından incelenerek uygunluk durumu değerlendirilecek. Ardından askıya bırakılan tabletler görevliler tarafından öğrencilerin kapısına asılacak.

KADIKÖYLÜ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR DESTEĞİ

Uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği vermek için "Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar" kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında belediyeye bağışlanan ikinci el ve sıfır bilgisayarlar, belediyenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği öğrencilere ulaştırılıyor.

MEB ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formu! BAYKAR bedava tablet başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 2

230 kişinin bilgisayar talebinde bulunduğu kampanyaya dijital destek vermek isteyenler, 444 55 22 no'lu telefondan Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayarak kayıt açtırabilir, Belediyeye gelebilir ya da Halkla İlişkiler Saha Birimi'ni arayabilir.

BAYKAR TABLET YARDIMI NASIL ALINIR?

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Bayraktar "Fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola çıktık. Engeller kaldırıldığında öğrencilerimizin bizi daha güzel bir geleceğe ulaştıracağına inanıyoruz" dedi.

Kampanya kapsamında hediye edilecek tablet bilgisayarlar Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon halinde ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacak. Ne zaman ve nasıl dağıtılacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

MEB ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formu! BAYKAR bedava tablet başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Bedava tablet kampanyası Ücretsiz tablet başvuru formu Bedava Bilgisayar Kampanyası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.