MEB İOKBS bursu ne kadar? Burslar ne zaman yatırılacak?

MEB tarafından, 5 Eylül tarihinde 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik bursluluk sınavı yapılmıştı. Öğrenci ve veliler heyecanla sınav sonuçlarının duyurulmasını bekliyordu. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından burs ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve ne kadar olacağı merakla araştırılmaya başlandı. Peki, MEB İOKBS bursu ne kadar? Ne zaman ödeme yapılacak? Ayrıntılar haberimizde...

Maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin katıldığı İOKBS bursluluk sınav sonuçları bugün açıklandı. Eğitimlerini maddi açıdan daha rahat devam ettirebilmek için burs almak için İOKBS bursluluk sınavında ter döken adaylar 2021 yılında burs ücretinin ne kadar olacağını merak ediyor.

MEB İOKBS bursu ne kadar? Burslar ne zaman yatırılacak?

2021 İOKBS BURSU NE KADAR?

Parasız yatılılık veya bursluluk sınavı (İOKBS) ile binlerce öğrenciye burs ve yatılı eğitim imkanı sağlanıyor. Bu fırsattan yararlanma isteyen adaylar her yıl yapılan Ortaokul-Lise MEB İOKBS bursluluk sınavında ter döküyor. Binlerce öğrenci ve veli İOKBS bursunun 2021 yılında ne kadar olacağını merak ediyor. Geçen sene 310 TL olan İOKBS bursunun 2021 yılında zamlı olarak ödenmesi bekleniyor.

BURSLAR NE ZAMAN YATACAK? 

Sınava girererek İOKBS bursunu almaya hak kazanan öğrencilere burs ödemeleri her ayın 15'ine kadar yapılıyor.

İOKBS bursluluk sınavı kontenjan dağılımı

Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

a) %10'u "Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler"e,

b) %5'i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak
çalışan, emekli olan veya vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına,

c) %5'i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imamhatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere,

d) %80'i (a), (b) ve (c) bentleri dışında kalan öğrencilere

 

MEB İOKBS bursu ne kadar? Burslar ne zaman yatırılacak? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı MEB İOKBS burs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.