MEB, 81 ile yazı gönderdi: İlkokul, ortaokul ve liselerde kısıtlama kaldırıldı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan pek çok karar salgının seyrini değiştirmesinin ardından kaldırıldı. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarının ardından MEB de yüz yüze eğitimde yeni uygulanacak sistemi duyurdu. 81 ile gönderilen yazıda, yapılacak sosyal etkinliklere, salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak izin verileceği ifade edildi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında okullarda birçok farklı karar uygulamaya geçmişti.

Uzunca bir dönem uzaktan eğitim gören öğrenciler okullarına dönmüş ancak belirli tedbir ve kısıtlamalar kapsamında eğitim görmekteydi.

 81 İLE YAZI GÖNDERİLDİ, YASAK KALKTI

Bakanlık, maske takma zorunluğunu kaldırmasıyla beraber okullarda da çeşitli kısıtlamaların kalkacağını ifade eden bir açıklama yaptı ve 81 ile gönderdi.

Buna göre;

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı birimleri ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinliklere, salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak izin verileceği ifade edildi.

 

İşte Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamanın detayları;

* Bakanlıkça, illere gönderilen yazıya göre, resmi/özel Okul ve kuramlarda öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin katılımı yapılması planlanan il/ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinlikler 2020'de tedbiren iptal edilmişti.

* Bu kapsamda, Bakanlık merkez teşkilatı birimleri ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinliklere, salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak izin verilecek.

 

MEB, 81 ile yazı gönderdi: İlkokul, ortaokul ve liselerde kısıtlama kaldırıldı! ile ilgili etiketler Okul MEB Bakan yasak gezi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.