Aston Villa'dan Samatta açıklaması

Aston Villa Teknik Direktörü Dean Smith, Samatta'nın Fenerbahçe'ye transferini değerlendirdi: "Samatta'nın burada başarısız olması bizi hayal kırıklığına uğrattı. Çok iyi bir insan ve çok iyi bir futbolcu. Kendisine kariyerinin ilerideki zamanları için başarılar dilerim.”

Fenerbahçe'nin Vedat Muriç'in yerine trasnfer ettiği Mbwana Samatta için eski kulübü Aston Villa'dan açıklama geldi. Premier League ekibinin teknik direktörü Dean Smith, Samatta'nın takımdan gönülsüz ayrıldığını söyledi.

ISKARTAYA ÇIKMIŞTI, İYİ TEKLİF GELDİ

Smith, "Bence Samatta için Fenerbahçe'ye gitmesi iyi bir karar oldu. Burada kalsaydı oynama garantisi yoktu. Ayrıca rekor bir transfer ücretiyle  Ollie Watkins'i de almıştık. Watkins bize göre buradaki en iyi golcülerden. Keinan Davis'in de sözleşmesini uzatmıştık ve forvet pozisyonumuz dolmuştu. Kadroda forvet biriktiremeyiz. Fenerbahçe'den iyi bir teklif geldi ve sanırım Samatta gönülsüzce de olsa gitmeyi kabul etti" ifadelerini kullandı.

TAPUSU ALINACAK

Samatta, geçen sezonun devre arası transfer döneminde 10.5 milyon euro karşılığında Genk'ten Aston Villa'ya transfer olmuştu. Fenerbahçe ise satın alma opsiyonuyla kiraladığı futbolcusu için İngiliz kulübüne önümüzdeki sezon 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Bu rakam, bonuslarla birlikte 6.75 milyon euroya yükselebilir.

Aston Villa'dan Samatta açıklaması ile ilgili etiketler Fenerbahçe Aston Villa Mbwana Samatta
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.