Mazhar Alanson kimdir? MFÖ solisti röportajında neler söyledi? Peygamberime aşığım mı dedi?

MFÖ grubunun solisti Mazhar Alanson verdiği bir röportaj sonrası söyledikleri sosyal medyada herkes tarafından konuşulmaya başlandı. Ünlü sanatçının yaşamı günün aranan konuları arasına girdi. Herkes Alansonun yaşamını ve röportajda neler söylediğini büyük bir merakla araştırıyor. Peki Mazhar Alanson kimdir? Röportajında neler söyledi? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Mazhar Alanson kimdir? MFÖ grubunun solisti Mazhar Alanson, Sabah'tan Göksan Göktaş'a konuştu. Alanson, "Ama Peygamberime de aşığım, ne var bunda" söylemi sosyal medyada konuşulan konular arasında yer alıyor. Herkes Alanson'un yaşamını ve röportajda neler söylediklerini araştırıyor. Peki Mazhar Alanson kimdir? Röportajında neler söyledi? Kaç yaşında? Merak edilen soruların cevabı detayları ile haberimizde...

Mazhar Alanson kimdir? MFÖ solisti röportajında neler söyledi? Peygamberime aşığım mı dedi?

Sabah'tan Göksan Göktaş'a konuşan Alanson, Türkiye'de son dönemlerde bir kutuplaşmanın meydana geldiğini söyledi. Bunun çözülmesi gerektiğini belirten Alanson, "Üzerimizde bugüne kadar hep askerin baskısı vardı. Bu kalktı artık çok şükür" diyen Alanson, devamında şunları kaydetti:

"Hükümet bir şey yapardı. Askerin işine gelmez baskı yapardı. Ülke sağcı mı solcu mu belli değildi. Sol kalkarsa sol indirilir, sağ kalkarsa sağ indirilirdi."

24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili olarak "Artık iyice ortaya çıktı ki, bu ülkenin çoğunluğu Müslüman ve Müslüman hayatı yaşıyor. Olayımız bu" ifadesini kullanan Alanson, sözlerine "Karşı tarafın kızmasının, dövünmenin alemi yok. Bu topraklarda o söyledikleri gibi 'laiklik de elden gitmez', gitmedi de. Kimse korkmasın. Ülkemizin gerçeklerini kabul edersek hepimiz daha mutlu olacacağız" diye devam etti.

Mazhar Alanson kimdir? MFÖ solisti röportajında neler söyledi? Peygamberime aşığım mı dedi? - Resim : 2

"OKULDA ATATÜRK SEVGİSİNİ ALDIM BÜNYEYE, AMA PEYGAMBERİME DE AŞIĞIM"

Pek çok çocuk gibi Atatürk sevgisini okullarda bünyesine aldığını vurgulayan Alanson, "Ama Peygamberime de aşığım, ne var bunda" diye konuştu. Alanson, çocukluğuna dair şu bilgiyi verdi:

"Babamı erken kaybettim. O bende bir güvensizlik yarattı. Ortaokul son sınıfta bıçakla falan gezerdim. Hırçın bir çocuktum. Sonra hayatımıza müzik girdi. Beatles'lar falan… İlk çocuğumun döneminde hippi'ydim. İkinci çocuğumda tasavvufla tanıştım. Tasavvuf bana sadece kişisel olarak daha huzurlu olmayı, çevremle daha uyumlu yaşamayı getirmedi. Müziğimi de çok etkiledi. Musikiyi tasavvuf sayesinde öğrendim. İnanılmaz bir ses derinliği, makam derinliği olduğunu gördüm. Buselik Makamına gibi şarkılar hep öyle çıkmıştır. Mesela Mecburen şarkısının müziği bir ilahidir. Tabii büyüklerden izin olarak üzerine söz giydirdik. Tasavvuf beni insan olarak geliştirmesinin dışında müziğime sözel olarak da, müzikal olarak da çok şey kattı."

TWITTER'DA GÜNDEM OLDU

Alanson'un bu sözleri sosyal medyada büyük yankı buldu. Farklı kesimlerden farklı tepkiler alan ünlü sanatçı, muhalif kesimler tarafından adeta linç edildi.

İktidara yakın çevreler ise Alanson'un açıklamalarına destek verdi.

 

MAZHAR ALANSON

 Mahmut Mazhar Alanson, ya da bilinen adıyla Mazhar Alanson (d. 13 Şubat 1950, Ankara), Türk şarkıcı, gitarist, söz yazarı ve oyuncu. Mazhar-Fuat-Özkan grubunun vokalisti olarak tanınır.

Babası Ferruh Alanson, annesi Melek Alanson'dur. Ayla Alanson ailenin ilk kız çocuğudur. Daha sonra Aynur Alanson doğmuştur. En sonunda Ferruh Alanson'un 3. çocuğu Mazhar Alanson dünyaya gelmiştir.

Babası Ferruh Alanson, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda baş trompetçiydi, annesi Melek Alanson ise ilkokul öğretmeniydi. Teyzesi Neriman Esi Senfoni Orkestrasında ve birçok operada oynadı ve Türk operasının önemli isimlerinden biri oldu. Eniştesi Muammer Esi ise Devlet Tiyatroları'nda uzun dönem hizmet vermiş bir aktördür.

Çocukluğunu Ankara'nın Cebeci semtinde geçiren Mazhar Alanson, müzikle hep iç içe oldu. Ortaokulu TED Ankara Koleji'nde bitirdi. Lise öğrenimini ise Kadıköy Maarif Koleji'nde okudu. Fakat mezun olamadan son sınıfta bu liseden atıldı.


Lise yıllarında gitar çalmaya başlayan Mazhar Alanson, aileden gelen bir yetenekle birçok müzik aletine de ilgi duydu. 1966 Yılında İstanbul Fenerbahçe Kalamış sahilinde Fuat Güner ile Mazhar'ın aldığı The Beatles'ın yeni çıkan albümü sayesinde arkadaşlıkları başlamış oldu. Daha sonra Fuat Güner'le birlikte Kaygısızlar grubunu kurarak konserler vermeye başladılar. Bu dönemde o zamanlar meşhur olan Crosby, Stills & Nash (and Young) ve Rolling Stones parçalarını seslendirdiler. Daha sonra önce Barış Manço ile, sonra da solo olarak, plaklar yaptılar. Mazhar Alanson, bu dönemde yabancı şarkılara Türkçe sözler yazarak söz yazarlığına adım attı. 1971 plağındaki "Diloy" şarkısı ise tamamen kendisine aittir. 1971'de Kızıltoprak'ta Özkan Uğur'la tanıştılar. Kaygısızlar'dan sonra bir süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 1974'te Fuat Güner ile Mazhar - Fuat ikilisini kurup Türküz Türkü Çağırırız albümünü kaydettiler. Bu albümde de Yunus Emre, Aşık Veysel gibi halk ozanlarının şiirlerini bestelemesinin yanında daha sonra "Bu Ne Biçim hikâye Böyle" olarak "Nerde Hani" ve "Güllerin İçinden" şarkılarının tek başına yazar.

1974'te Özkan Uğur, Galip Boransu ve Ayhan Sicimoğlu'nun gruba katılmasıyla İpucu Beşlisi adını aldılar. Birlikte "Heyecanlı" isminde ilk 45'likleri piyasaya çıktı. Şarkı, İzzet Öz'ün çektiği kliple sevildi. Daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı İpucu Beşlisi dağıldı. Bu dönemde İzzet Öz'ün TRT'deki programında Mazhar'ın, "Zam", "Ondan şikayet bundan şikayet", "Bozup yeniden yapmaktır işim" şarkıları yayınlandı.

Mazhar Fuat ve Özkan, daha sonra bir dönem Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Seyyal Taner gibi ünlü müzisyenlerle birlikte çalıştı. Bu dönemde Mazhar Alanson, Ferhan Şensoy’un "Şahları da vururlar" adlı müzikal oyununda rol aldı. Böylece özlediği tiyatroculuk mesleğine kısa bir dönüş yapan Mazhar Alanson, kısa zaman sonra çok büyük bir albüme imza atmaya hazırlanıyordu. Bu albüm "Şahları da vururlar" müzikalinin bestelerinin yeni sözlerinden oluşacak "Ele güne karşı" albümü oldu.

 

Mazhar Alanson kimdir? MFÖ solisti röportajında neler söyledi? Peygamberime aşığım mı dedi? ile ilgili etiketler Mazhar Alanson kimdir röportajda neler söyledi kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.