Maymun çiçeği için ilk karantina: 21 gün zorunlu izolasyon kararı verildi! Ülke alarma geçti...

Dünya genelinde hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü için ilk karantina geldi. Belçika, maymun çiçeği virüsüne yakalananlar için 21 günlük karantina zorunluluğu getiren ilk ülke oldu.

Belçika medyasına göre karar, ülke sağlık yetkililerince cuma günü alındı.

Kararla birlikte, maymun çiçeği virüsüne yakalananlar 21 gün zorunlu izolasyona tabi tutulacak. Maymun çiçeği vakalarıyla temaslı olanların ise kendilerini tecrit etmeleri zorunlu olmayacak.

BÜYÜK BİR SALGIN RİSKİ DÜŞÜK

Belçika Tropikal Tıp Enstitüsü, ülkede daha büyük bir salgın riskinin düşük olduğunu bildirmişti.

COVID-19 Ulusal Referans laboratuvarından sorumlu mikrobiyolog Emmanuel Andre ise cumartesi günü, ülkede 4'üncü maymun çiçeği vakasının doğrulandığını açıklamıştı.

 

 

Maymun çiçeği için ilk karantina: 21 gün zorunlu izolasyon kararı verildi! Ülke alarma geçti... ile ilgili etiketler Virüs Karantina Belçika maymun çiçeği
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.