Mayıs ayında Karadeniz'de kar sürprizi

Doğu Karadeniz'de mayıs ayında kar yağışı sürprizi yaşandı. Ordu, Giresun, Bayburt ve Rize'den yaylalar ve yüksek kesimler beyaza büründü. Kar yağışıyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan bir vatandaşın tepkisi dikkat çekti.

Ordu ve Giresun'un yüksek kesimlerindeki yaylalar, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü, seyirlik manzaralar oluştu. Kısıtlamayı yaylada geçirenler ve yaylaya göç edenler de, mayıs ayında yağan karla, sürpriz yaşadı.

Mayıs ayında Karadeniz'de kar sürprizi

Ordu ve Giresun'da hava sıcaklıklarının dün geceden itibaren ani düşüşü sonrasında yaylalarda mayıs karı süprizi yaşandı. Ordu'nun Çambaşı, Korgan ve Akkuş Argan yaylaları ile Giresun'un Kümbet Yaylası, gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı, ortaya seyirlik manzaralar çıktı. Salgın nedeniyle tam kapanma tedbirlerini yaylada geçirenler ve göç için yaylaya çıkanlar, mayıs ayında yağan kar yağışıyla sürpriz yaşadı. Bu arada, bölgenin yüksek kesimlerindeki kar yağışının harhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi.

Mayıs ayında Karadeniz'de kar sürprizi - Resim : 2

Doğu Karadeniz'de Ordu, Giresun ve Trabzon'un ardından Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı Geçidi de kar yağışıyla beyaza büründü. 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı Geçidi'nde mayıs ayında yağan kar, seyirlik manzaralar da oluşturdu.

Mayıs ayında Karadeniz'de kar sürprizi - Resim : 3

Öte yandan Bayburt'ta, 2 bin 600 rakımlı Dumlu Yaylası da yağan karla beyaza büründü. Yaylada bulunan vatandaşlar, ortaya çıkan manzarada fotoğraf çektirip, anı ölümsüzleştirdi. Kar yağışı etkili olan yayla yolunda bazı araç sürücüleri de zor anlar yaşadı.

Mayıs ayında Karadeniz'de kar sürprizi - Resim : 4

RİZELİ VATADAŞTAN İLGİNÇ TEPKİ

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışına ilginç bir tepki geldi. Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı 1900 rakımlı Rüzgarlı ve Nanle yaylarının ardından Karadeniz’in sahil şeridine en yakın yaylası Handüzü Yaylası da beyaza büründü. Yaylada kalan vatandaşlar da kar yağışını sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak duyurdu. Canlı yayın yapan Hüseyin Metin isimli bir vatandaşın Rize şivesi ile “10 gündür yanayiduk, şindi donayiruk” demesi herkesi güldürdü.

 Mayıs ayında Karadeniz'de kar sürprizi - Resim : 5

Mayıs ayında Karadeniz'de kar sürprizi ile ilgili etiketler Rize Ordu Bayburt Karadeniz kar Mayıs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.