Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zammı ne kadar yapılacak?

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Kira sözleşmesini Mayıs ayı içerisinde yenileyecek olan vatandaşlar, kira artış oranının ne kadar olduğunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. TÜİK tarafından Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile en çok merak edilenlerden biri de kira artış oranı olmuştu. Mayıs ayı kira artış oranının ne kadar olduğunu sizler için araştırdık. Peki, Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zammı ne kadar yapılacak? Detaylar haberimizde..

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs ayında kira artış oranının ne kadar olacağı arama motorlarından en sık araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu. Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanmıştır. Mayıs ayında kira artış oranının ne kadar olduğu merak ediliyor. Mayıs ayında kira zammının ne kadar yapılacağını sizler için araştırdık. Peki, Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zammı ne kadar yapılacak? Detaylar haberimizde...

Enflasyon açıklandı Mayıs 2020 kira zam oranı belli oldu ...

MAYIS AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %0,85, bir önceki yılın Aralık ayına göre %3,16, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,94 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,66 artış gerçekleşti.

Hesaplama örneği

Mevcut kira bedeli: 1000 lira

Zam oranı: yüzde 12.66

Zam bedeli: 126 lira

Zamlı kira bedeli: 1.126 lira

KİRA ARTIŞ ORANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor.

Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor.

NİSAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADARDI?

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %0,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,29, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,86 ve on iki aylık ortalamalara göre %13,33 artış gerçekleşti.

Hesaplama Örneği:

Mevcut kira bedeli: 1000 lira

Zam oranı: yüzde 13.33

Zam bedeli: 133 lira

Zamlı kira bedeli: 1.133 lira

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zammı ne kadar yapılacak? ile ilgili etiketler kiracı ev sahibi zam 2020 kira ev kirası zam oranı artış oranı ev kirası zammı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.