Mayasız ekmek nasıl yapılır? Mayasız ekmek tarifi ve malzemeleri!

Mayasız ekmek nasıl yapılır? Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünya geneline yayılan COVID-19 virüsü birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Türkiye koronavirüse karşı tedbirler almaya devam ediyor. Virüs nedeniyle evde mayasız ekmek yapmak isteyenler araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki, Mayasız ekmek nasıl yapılır? Mayasız ekmek tarifi ve malzemeleri! Detaylar haberimizde..

Mayasız ekmek nasıl yapılır? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesiyle devlet sağlık önlemleri alırken vatandaşların evde kalmaları konusunda uyarılarda bulundu. Çoğu kişi mayasız ekmek tariflerini araştırmaya devam ediyor.Fırında kolay olarak yapılabilen ekmek yapımı taze, güvenilir ve sağlıklı gıdalar tüketmek isteyen kişilerin tercihi olmaktadır. Peki, Mayasız ekmek nasıl yapılır? Mayasız ekmek tarifi ve malzemeleri! Detaylar haberimizde...

MAYASIZ EKMEK YAPIMI İÇİN MALZEMELER!

1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2,5 – 3 su bardağı un
Üzeri İçin;

Susam
Çörek otu

MAYASIZ EKMEK NASIL YAPILIR?

Yoğurma kabına 2,5 su bardağı unu alınır, üzerine su, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek hamuru yavaş yavaş yoğurulur.
Daha sonra kalan yarım su bardağı unu ilave edip hamur toplanır. Ele hafif yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Hamuru çok uzun süre yoğurmamaya özen gösterilmelidir, malzemelerin karışıp, toparlanması yeterli olacaktır.
Hazır olan ekmek hamur; yağlanmış ve unlanmış olan, 18 cm çapında yuvarlak bir kalıba veya uygun büyüklükte arzu edilen başka bir kalıba aktılır.
Spatula yardımı ile çok fazla bastırmadan hamur kalıba yayılır.
Üzerine susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında; üzeri güzelce renk alıp, kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Pişen ekmeğin ilk sıcağı çıktıktan sonra, dilimleyip servise sunulur.

Mayasız ekmek nasıl yapılır? Mayasız ekmek tarifi ve malzemeleri! ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Hamur 2020 Fırın ekmek ekmek tarifi ekmek nasıl yapılır malzemeler yemek tarifi mayasız ekmek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.