Mavi Vatan'ın en güçlüsü Abdülhamid Han için bugün büyük gün: Erdoğan ilk seferine uğurlayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın bugün Akdeniz'de ilk sondajı için demir alacağını duyurdu. İşlemleri tamamlanan Abdülhamid Han sondaj gemisinin Mersin Taşucu Limanı'ndan bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlanması bekleniyor.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanındaki Abdülhamid Han sondaj gemisinin 9 Ağustos'ta uğurlanacağı ilk görevi öncesinde son hazırlıklar tamamlandı.

BAKAN DÖNMEZ BUGÜNÜ İŞARET ETTİ

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yarın büyük gün!.. Heyecanlıyız… Dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han yarın ilk sondajı için demir alıyor.

Yolu açık, rüzgarı kolayına, gayreti Abdülhamid Han gibi olsun."


İSMİNİ ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı "Abdülhamid Han" olarak açıklanan, Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak sondaj gemisinde çeşitli çalışmalar yapıldı.

Mavi Vatan'ın en güçlüsü Abdülhamid Han için bugün büyük gün: Erdoğan ilk seferine uğurlayacak!


HAZIRLIK SÜRECİ 2,5 AY SÜRDÜ

2,5 ay Mersin'in Taşucu Limanı'nda kalan Abdülhamid Han sondaj gemisinde bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Mavi Vatan'ın en güçlüsü Abdülhamid Han için bugün büyük gün: Erdoğan ilk seferine uğurlayacak! - Resim : 2

MAVİ VATAN'IN EN GÜÇLÜSÜ

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan gemi, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak "Mavi Vatan"daki hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle mavi sularda etkin araştırma yürütülmesinde önemli rol oynayacak.

Mavi Vatan'ın en güçlüsü Abdülhamid Han için bugün büyük gün: Erdoğan ilk seferine uğurlayacak! - Resim : 3

İLK GÖREV YERİNE ERDOĞAN UĞURLAYACAK

İşlemleri tamamlanan geminin Mersin Taşucu Limanı'ndan bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlanması bekleniyor.

 

Mavi Vatan'ın en güçlüsü Abdülhamid Han için bugün büyük gün: Erdoğan ilk seferine uğurlayacak! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Fatih Dönmez Mersin Silifke Mavi Vatan abdülhamid han taşucu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.