"Mavi Kelebekler" çetesi çökertildi!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz mayıs ayında uyuşturucu çetesi 'Mavi Kelebekler'e yönelik düzenlenen operasyonda aralarında bir gazete sahibinin de bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yargılamaları tamamlanan 24 çete üyesinden 19'una 5 yıldan 15 yıla kadar çeşitli cezalar verildi. Çökertilen çetenen 5 üyesi hakkında ise yargılama devam ediyor.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 11 Mayıs 2020'de "Mavi Kelebekler" adı verilen bir operasyon düzenledi.

Operasyon, Manavgat'ta yerel bir gazete ve radyonun sahibi olan, aynı zamanda ulusal bir gazetede de muhabir olarak çalışan 'Ferman' lakaplı Muharrem M.'nin liderliğini yaptığı belirtilen uyuşturucu çetesine karşı düzenlenmişti. 

"Mavi Kelebekler" çetesi çökertildi!

Operasyonda kendilerine 'Mavi Kelebekler' ismini veren 2'si kadın 24 kişiden oluşan çete üyesi yakalandı. Yakalanan çete üyeleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Manavgat 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerinde yapılan yargılama sonucunda çete üyesi sanıklardan 19'u 5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

"Mavi Kelebekler" çetesi çökertildi! - Resim : 2

Ceza alan sanıklar ve cezaları ise şöyle:

Turan G. 5 yıl 6 ay 20 gün, Ramazan K., Serkan M., Mehmet B., Reşat K., Hakan O., Ali K., Gökhan G., Emre Ş., Veli A., Zeynep E., Şeyda D. (H.), Ramazan K., Serkan M., Fahri K., Cafer P. ve Bonnie G. 8 yıl 4'er ay, Erşan T. 10 yıl, Uğur A. 10 yıl 5 ay, çete lideri olduğu bildirilen Muharrem M. ise 15 yıl 7 ay 15 gün.

Sanıklardan Bayram K., Veli K., Serdar G., Resul K. ve Hasan C.'nin yargılamalarının ise sürdüğü bildirildi.

"Mavi Kelebekler" çetesi çökertildi! - Resim : 3

"Mavi Kelebekler" çetesi çökertildi! ile ilgili etiketler Antalya Manavgat Jandarma hapis mavi kelebekler uyuşturucu çetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.