Mavi kardelenler görenleri büyüledi

İlkbaharın gelişiyle birlikte Tunceli'nin Ovacık ilçesi yeşile büründü. Sarıtosun köyü mevkisinde, ormanlık alanda karların erimesiyle açan mavi kardelenler Tuncelililere görsel bir şölen sundu.

Munzur Vadisi Milli Parkı, Munzur Gözeleri, Kırkmerdiven Şelaleleri ve Mercan Vadisi'nin bulunduğu 1500 rakımlı Ovacık'ta, çetin geçen kış mevsimi sonrası gelen baharla eşsiz doğal güzellikler oluştu.

İlçeye bağlı Sarıtosun köyü mevkisinde, ormanlık alanda karların erimesiyle açan ve bilimsel adı "scilla siberica" olan mavi kardelenler doğayı süsledi.

Baharın yeşil tonları ve kar örtüsü ile bütünleşerek göz alıcı bir güzellik sunan kardelenler, yöredeki fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekiyor.

 Mavi kardelenler görenleri büyüledi

Zarifliğiyle dikkati çeken mavi kardelenlere konan arı ve kelebekler de ayrı bir güzellik oluşturuyor.

Yöre sakinlerinden Nihat Derman, AA muhabirine, Ovacık'ın ilkbaharda doğasıyla göz kamaştırdığını söyledi.

Çetin bir kışı geride bıraktıklarını belirten Derman, "İlçemiz ilkbahar aylarında bir başka güzel oluyor. Bunun sebebi de yüzlerce çeşit çiçeğin açması. Doğamız şu an çok güzel ve yemyeşil. Munzur dağlarında halen kar var ve ovada baharın güzellikleri yaşanıyor." dedi.

Mavi kardelenler görenleri büyüledi ile ilgili etiketler Tunceli fotoğraf Ovacık kardelen
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.