Mavi Jeans'te neler oluyor?

Mavi Giyim'in sahibi Akarlılar Ailesi, Turkven'in hisselerini satışından sonra Rekabet Kurulu'na başvurdu.

Fatma Elif Akarlılar, Seyhan Akarlılar ve Hayriye Fethiye Akarlılar tarafından Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. üzerinde negatif tek kontrol elde edilmesine ilişkin Kurul'a başvuru yapıldı.

DOĞRUDAN YA DA DOLAYLI HİSSESİ KALMADI

BusinessHT'nin haberine göre Mavi Jeans hisselerinin yüzde 19,1'sine denk gelen satışla birlikte Turkven’in yönettiği Turkish Private Equity Fund II’nin Mavi’de doğrudan ya da dolaylı hissesi kalmadı. Blue International Holding'in Mavi Jeans'teki payı yüzde 27,4'e geriledi ve Holding'te tek ortak Akarlılar Ailesi olarak kaldı.

Bir hissedarın bir teşebbüste yüzde 50 ve diğer hissedarların kalan yüzde 50 hisseye sahip olduğu durumlar bunun fiili pozitif tek kontrole yol açmadığı varsayıldığında ya da çoğunluk veya azınlık hissedarı olmasına bakılmaksızın, stratejik kararlar için nitelikli çoğunluk gerekmesi nedeniyle sadece bir hissedarın veto hakkına sahip olduğu durumlar tipik negatif tek kontrol durumları olarak görülüyor.

Mavi Jeans'te neler oluyor? ile ilgili etiketler mavi jeans akarlılar ailesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.