Mavi bereliler Bozkurt'ta sahada! Afet bölgesinde seferber oldular

Türkiye’nin iç güvenliği sağlayarak vatandaşın huzur içinde yaşaması için mücadele eden ve teröristlerin korkulu rüyası olan mavi bereliler bu kez de afetin yaşandığı Bozkurt'a koştu. Subay, Astsubay ve Jandarma Uzmandan oluşan timler ellerine aldıkları kürek ve süpürgeler ile işyerlerine dolan çamurları temizledi.

Batı Karadeniz bölgesinde bulunan Kastamonu, Sinop, Karabük ve Bartın illerini aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana geldi. Selin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki görüntüler felaketin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Bozkurt aşırı yağmur yağışı neticesinde ilçenin önemli akarsularından olan 60 kilometre uzunluğundaki Ezine çayı ile 40 kilometre uzunluğundaki İlişi çayı kısa süre içinde mevcut olan beton kanalın dışına taşmasıyla birlikte sele teslim oldu.

Mavi bereliler Bozkurt'ta sahada! Afet bölgesinde seferber oldular

Selin tüm ilçe merkezini kapladığı Bozkurt'ta çok sayıda araç selin şiddetiyle denize sürüklenirken, bazı araçlar sokak aralarında yığınlar oluşturdu. Zarar gören binalar ve köprülerin çökmesiyle ile birlikte ilçe adete savaş alanına döndü.

MAVİ BERELİLER KOLLARI SIVADI

Bozkurt İlçesi'nde suların çekilmesiyle birlikte iş makineleri sokak ve caddelerde temizleme çalışmalarına başladı. Türkiye'nin iç güvenliği sağlayarak vatandaşın huzurlu içinde yaşamasını için mücadele eden ve teröristlerin korkulu rüyası olan Jandarma Komando Timleri bu sefer Bozkurt halkının yanına koştu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Subay, Astsubay ve Uzman Jandarma timleri kolları sıvası ve ellerine aldıkları kürek, ve fırçalarla yaklaşık 1-2 metre boyundaki çamurları işyerlerinden temizlemeye başladı. Halk ile omuz omuza veren mavi bereliler iş yerlerinin çoğunu çamurdan arındırdı.

Mavi bereliler Bozkurt'ta sahada! Afet bölgesinde seferber oldular ile ilgili etiketler Kastamonu Bozkurt mavi bereli sel felaketi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.