Mavi bebek oyunu nedir? Çocuklara nasıl etki ediyor?

Mavi bebek oyunu nedir? Çocuklara nasıl etki ediyor? İşte dikkat etmeniz gereken mavi bebek oyunu çocuklara korku seansı yaşatıyor.. Çocukları olumsuz yönde etkileyen Momo'dan sonra şimdide Mavi bebek oyunu merak ediliyor.

Mavi bebek oyunu nedir? Çocuklara nasıl etki ediyor? Son zamanlarda çocukları etki altına alan oyunlar çoğalmaya başladı. Aileler bu durumdan endişeleniyor. Mavi balina ve Momo'dan sonra şimdide endişelendiren bir diğer oyun Mavi bebek.

MAVİ BEBEK OYUNU NEDİR?

Mavi Bebek oyunu için genel olarak banyo tercih ediliyor. Fiziksel tepkiyle oynanılan oyunda banyo ışıkları söndürülüyor ve çocuk elindeki telefonu bir süre sanki bir bebek tutuyor gibi sallıyor. Söylenenlere göre ise elinizde telefonu salladıktan sonra kolunuzda bir ağırlık hissetmeye başlıyorsunuz. Yine bir oyunu oynayanların iddiasına göre bebeğin tırnakları çocuğun koluna batıyor. Oyunda mavi bebeğin annesi oyuncuya sesleniyor ‘bebeğimi bırak’ diye. Oyunu o noktadan sonra bırakmayan çocukların akıl sağlığında ciddi problemler ortaya çıkabiliyor.

ÇOCUKLARA NASIL ETKİ EDİYOR?

Bu tür oyunlar daha çok ergenlik öncesi çocukları ve ergen gençleri hedef alıyor diyen Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Mehmet Süleyman Atabek; “Bu oyunu düzenleyenler, belli etiketler kullanarak ya da sıkça ziyaret edilen gruplara mesaj atarak gençleri oyuna davet etmeye çalışıyorlar. Oynayanlardan 50 günlük sürede çoğu şiddet içeren 50 talimat yerine getirmesini istiyorlar. Belli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli müzik dinlenmesi, kol ve bacakların kesilmesi gibi aşamalar oyunda yer alıyor. Oyuncu her geçen gün oyundaki rolüne kendini kaptırıyor ve özdeşim kurabiliyor, kendini oyundaki rolü ile aynı kişi gibi değerlendirebiliyor. Oyunun hedef kitlesi olan dokuz ile onaltı yaş arası çocuklar oyundan daha çok etkilenebiliyorlar. 50. günün sonunda oyundaki kişi ile kendini aynı gören oyuncuya son aşama olarak yüksekten atlayarak ve kendini asarak intihar etme komutu veriliyor. İntihar vakaları da bu son aşamada görülüyor.” dedi.

Mavi bebek oyunu nedir? Çocuklara nasıl etki ediyor? ile ilgili etiketler Mavi balina Çocuk Psikoloji mavi bebek momo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.