Mavi Ay nasıl oluşur? Dolunayın burçlara etkileri nelerdir?

Mavi Ay’ın gerçekleşeceği gün sonunda geldi çattı. 31 Ekim Cumartesi gecesi gerçekleşecek olan Mavi Ay’ın nasıl oluşacağı ve burçlara olan etkileri merak ediliyor. Mavi Ay nasıl oluşur, burçlara etkileri nelerdir? İşte detaylar…

NASA tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanan Mavi Ay’ın görünmesine az bir zaman kaldı. Her ay bir kez yaşadığımız dolunayın, bir ay içinde ikinci kez yaşanması olarak adlandırılan Mavi Ay, ayın bir tam dönüşünü tamamlaması ile takvim yılının farklı olması nedeniyle yaklaşık üç yılda bir yaşanan doğa olayıdır.

Her yıl 12 adet dolunay meydana gelirken, 2020 yılında 13 kez dolunayın gerçekleşeceği belirtilmişti. Yılın 13’üncü dolunayı Mavi Ay olarak adlandırılırken bu muhteşem doğa olayının 31 Ekim Cumartesi gecesi yaşanacağı ifade edilmişti.

MAVİ AY NASIL OLUŞUR?

Dünya'da meydana gelen volkanik patlama ve orman yangınlarının neden olduğu toz bulutlarının hareketi sırasında dolunay bir süreliğine mavi tonlarda görünüyor. Gökbilimciler aslında Ay'ın renginin değişmediğini, toz bulutları sebebiyle öyle göründüğünü bildiriyor.

Mavi Ay nasıl oluşur? Dolunayın burçlara etkileri nelerdir?

MAVİ AY BURÇLARA ETKİLERİ NELERDİR?

Koç
Güven duygularınız beklenmedik zikzaklar çiziyor olabilir, bu dolunay özellikle maddi konularda sizi şaşırtacak gibi görünüyor. Uzun zamandır belki de ilk kez maddi yaklaşımınızı, beklentilerinizi bu denli sorguluyor olabilirsiniz.

Boğa
Burcunuzda gerçekleşen Uranüs’lü dolunay özellikle ilişkilerden yana beklenmedik, sürpriz değişimleri beraberinde getiriyormuş gibi görünürken aslında değişen kişinin kendiniz, yaklaşımınız, duruşunuz olduğunu sürpriz bir biçimde fark edebilirsiniz.

İkizler
Sizin için oldukça ilginç bir dolunay zira ruhsal dönüşümünüz uzun süredir belki de bu kadar eksantrik, sıra dışı ve farklı bir hal almamıştı. Bilinçaltınızda yer yerinden oynuyor da denebilir. Tuhaf rüyalar bu dolunaya eşlik edebilir.

Yengeç
Sosyal yönden, arkadaşlık ilişkileriniz açısından oldukça şaşırtıcı farkındalıklar içerisinde bir dolunay olabilir. Karşınıza ilginç kişiler, sıra dışı yaklaşımlarla çıkarken belki de gerçek aşk noktasında size yol gösterebilirler.

Aslan
Dolunay iş hayatınız, kariyeriniz, görev ve sorumluluk alanınız üzerinde etkili olurken sürpriz, beklenmedik gelişmelere de hazır olmalısınız. Dış dünyadaki algınız, imajınız, itibarınızla ilgili sıra dışı bir farkındalık içinde olabilirsiniz.

Başak
Dolunay uzaklardan ilginç haber ve gelişmeleri beraberinde getirebilir. Dışarıda tezahür eden olaylar şaşırtıcı bir biçimde düşünce şeklinizi, inanışlarınızı, bakış açınızı etkileyebilir. Seyahatlerle ilgili bir farkındalık gündeminize gelebilir.

Terazi
Yaşam, ölüm gibi derin metafizik konular üzerinden bir dolunay yaşarken gerek kendinizde gerek etrafınızda şaşırtıcı dönüşümlere de tanık olabilirsiniz. Ortak paylaşımlar üzerinden yaşayacağınız farkındalık eşitlikçi adil anlayışınızda değişiklikler getirebilir.

Akrep
Karşıt burcunuzdaki bu dolunay karşınızdaki kişiyi farklı şekilde, belki de zaten onun olduğu sizin farkında olmadığınız gibi görmenize neden olabilir. Beklenmedik şekillerde dostlarınıza ve düşmanlarınıza ayna tutan bir mavi ay sizi bekliyor.

Yay
Gündelik yaşamınıza, çalışma ortamınıza, şeklinize, üretkenliğinize, çalışkanlığınıza ışık tutan bir dolunay sizi beklerken mavi ayın ışıklarını başkalarının dertlerine derman olarak, sağlık, şifa konularında tedbir alarak, tavsiyede bulunarak yansıtabilirsiniz.

Oğlak
Dolunay aşk yaşamınız ve sevdiklerinize yansıtıyor mavi ışıklarını. Aşka dair dönüştüren bir aydınlanma veya farkındalık getirirken aile konuları tökezletse de sizi yolunuzdan çeviremeyecek gibi görünmekte. Şaşırtıcı bir yaratıcılık sergileyebilirsiniz.

Kova
Ev ve aile konuları üzerinden yaşayacağınız mavi dolunaya geçmişe dair şaşırtıcı tespit ve farkındalıkları beraberinde getirebilir. Önemli bazı kararlar alabilirsiniz ancak bunları şimdilik kimsenin bilmesine gerek olmadığını düşünebilirsiniz.

Balık
Mavi ay yakın çevre ilişkilerinize ışık tutuyor. Bu çerçevede iletişim şekliniz, iletişim kurduğunuz kişiler, iletişime yaklaşımınız sizi dahi şaşırtan dönemeçlerden geçebilir. Komşu, kardeş ve arkadaş çevrenizde sürpriz değişimler sizi bekliyor olabilir.

Mavi Ay nasıl oluşur? Dolunayın burçlara etkileri nelerdir? ile ilgili etiketler mavi ay Mavi dolunay burçlar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.