Matruş ne demek? TDK'ya göre Matruş ne anlama geliyor?

Matruş kelimesi gündelik dilde sıklıkla kullanılmasa da özellikle internet ve sosyal medyada karşımıza çıkabiliyor. Eski dildeki sözcüklere meraklı olanların araştırdığı Matruş kelimesi ne demek? Ne anlama geliyor?

Türk Dil Kurumu internet sitesinde de yer alan Matruş kelimesi ile ilgili araştırmalar sürüyor. Günlük hayatta olmasa da özellikle yazın dünyasında sıklıkla kullanılan ve sakalsız, traş olmuş anlamına gelen Matruş TDK'ya göre ne anlama geliyor?

MATRUŞ NE DEMEK?

Arapça'dan dilimize geçmiş kelimelerden olan Matruş sakalsız, traş olmuş anlamına gelir. Kimi kitaplarda kendine yer bulan bu kelime Türk Dil Kurumu'na göre de sakal traşı olmuş erkek anlamına gelir.

Özellikle sosyal medyada ve bazı eski kitaplarda yer alan matruş kelimesi son günlerde çokça karşımıza çıkmaktadır.

Matruş Kelimesi Cümle İçinde Kullanımı

Sivri tırnaklı, çelikten bıçaklar gibi parıldayan matruş çehreli yeni erkekler (Ahmet Hâşim).

Fakat ortada in cin yok, yalnız matruş ve fraklı bir garson tek başına ispinoz gibi bir masaya dayanmış, müşteri bekliyordu (Yahyâ Kemal).

 

Matruş ne demek? TDK'ya göre Matruş ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu matruş ne demek matruş ne anlama geliyor tdk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.