‘Matematik oyunlarına bakmayın. Bu millet Çanakkale Köprüsü'nün önemini ileride daha iyi anlayacak!'

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Memleket Aşkına'nın yeni bölümünde 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Köprüyü yapanları kutlayan Şener, "Matematik oyunlarıyla bir takım şeyler anlatmaya çalışanlar olacak ama eserin nasıl bir anlam taşıdığını ileriki yıllarda anlayacaklar." dedi.

Asya ile Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda ilk kez birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Dev projenin hizmete girmesiyle daha önce feribotla 1,5 saat olan Çanakkale Boğazı'nın geçiş süresi 6 dakika indi. Bir hafta ücretsiz hizmet verecek köprünün geçiş ücreti 200 lira olarak belirlendi.

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümünde 1915 Çanakkale Köprüsü'nü konuştu. Köprünün önemine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Nedim Şener, "Eserin nasıl bir anlam taşıdığını ileriki yıllarda anlayacaklar" dedi.

"ELEŞTİRENLER, TEPKİ GÖSTERENLER OLACAK"

İşte Şener'in açıklamaları;

"Bu anlamlı günde de Çanakkale Köprüsü'nün açılması farklıydı. Elbette eleştirenler, fazla olmasa da yardırgayanlar, köprünün üzerinden geçmeyen ve tepki gösterenler olacak. Matematik oyunlarıyla bir takım şeyler anlatmaya çalışanlar olacak ama eserin nasıl bir anlam taşıdığını ileriki yıllarda anlayacaklar.

"DÜNYAYA GÖSTERİLECEK ÖNEMLİ SİYASİ SİMGELERDEN VE MESAJLARDAN BİRİ"

Maliyet hesaplar yapmak, kamu yararını öncellemek önemli şeyler. Ancak yapılan işin anlamlı bir güne gelmesi ve anlamlı bir yerde yapılması dünyaya gösterilecek önemli siyasi simgelerden ve mesajlardan biri. Yapanları kutluyorum. Tarife ve fiyatlar üzerinden bazı tartışmalar var, o da zamanla belli bir dengeye oturacaktır. Önemli olan bölgenin gelişmesi, ticaret hacminin artması ve insanların rahat gidip gelmesi. Şu an 200 TL fiyat belirlendi."

 

‘Matematik oyunlarına bakmayın. Bu millet Çanakkale Köprüsü'nün önemini ileride daha iyi anlayacak!' ile ilgili etiketler Çanakkale Nedim Şener çanakkale köprüsü köprü ücreti 1915 çanakkale

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.