Masumlar Apartmanı hastalıkları nelerdir? Hangi roller hangi hastalığı yaşıyor?

Masumlar Apartmanı, yayınlandığı ilk günden itibaren hayatımıza girmiş durumda. Gerek hikayesi gerekse oyuncu kadrosu ile her Salı akşamı en çok izlenen dizide karakterlerin hastalıkları da merak konusu oldu.

Masumlar Apartmanı adlı dizide geçen psikolojik hastalıklar, dizinin ilk bölümünden itibaren merakla araştırılıyor. Dizide Ezgi Mola ve Birkan Sokullu'nun yaşadığı rahatsızlıklar ise diziyi izleyenlerin etkilendikleri durumlar oldu.

MASUMLAR APARTMANI HASTALIKLARI!

DİZİDE YER ALAN PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLAR

Masumlar Apartmanı’nda yer alan tüm oyuncular, rollerinde aslında psikolojik rahatsızlığı olan birine hayat veriyor. Oyuncular, hastalıklarına dair ipuçlarını senaryodaki metni canlandırmanın dışında başarılı oyunculukları, jest, mimik ve hareketleri ile de belli ediyor.

HANGİ ROLLER HANGİ HASTALIĞI YAŞIYOR

Dizi karakterlerine ve temsil ettikleri rahatsızlıklarına bir göz atalım:

Han: Simetri rahatsızlığı var. Normal hayatında çok temiz ve titiz olmasına rağmen akşamları da kılık değiştirerek çöp topluyor. Bu da evdeki temiz düzene bir başkaldırı olarak kabul ediliyor. Han’ın hastalığı "dispozofobi" yani kompulsif biriktirme hastalığı. Bu hastalık istifçilik olarak da geçiyor. Hastalık; değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuna deniyor.

Ayrıca ilkokul öğretmenine saplantılı bir şekilde aşık olduğu anlaşılan Han’ın, ilişkilerinde sahiplenme duygusu da hastalık derecesinde yoğun.

Safiye: Temizlik takıntısı var, her şeyin kirli olduğunu düşünüyor, kız-erkek arkadaşlığını kabul etmiyor, biriktirme hastalığı var. Gülben’in geceleri kirlettiği çarşafları apartmanın bir dairesinde saklaması bu temizlik takıntısı ile çelişiyor. "Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu" yaşayan Safiye, yemek yapmak için kullandığı malzemeyi sabunla ve üçe kadar sayarak yıkıyor. Mutfağa farklı bir terlikle girip, kendisi ve Gülben’den başka kimseyi mutfağa sokmuyor. Evin içine yabancıların girmesini yasaklıyor. Kardeşi Han’ın getirdiği çiçeği bile sabunla yıkayarak evin içine alıyor. 

Masumlar Apartmanı'ndaki rollerin hastalıkları

Tüm bu yaşananların temelinde zor bir çocukluk dönemi geçirmesi ve baskıcı bir annenin elinde büyümekten kaynaklanan "anksiyete bozukluğu" yatıyor.

Gülben: Temizlik takıntısı var gibi görense de bunu ablasını mutlu etmek için yaptığına dair ipuçları sergiliyor. Yaşadığı travmaların sonucunda geceleri altını ıslatıyor. Bu sonuç aynı zamanda evdeki aşırı temizliğe bir tepki olarak yorumlanıyor.

Masumlar Apartmanı Gülben hastalığı nedir? Obsesif Kompulsif Bozukluk nedir?

Neriman: Evdeki tartışmalar yüzünden girdiği stresle birlikte kendisine zarar veriyor. Tırnakları ile kollarını yaralıyor, sonra da yaralarına kolonya dökerek acı çekiyor. Bu acıdan zevk aldığı gözlemlenen Neriman’ın rahatsızlığın adı "mazoşistlik". Fakat bu zararı görünen yerlerine yapıyor olması, ağabeyi Han’ın ona yardım etmesini istemesinden kaynaklanıyor.

Masumlar Apartmanı hastalıkları nelerdir? Hangi roller hangi hastalığı yaşıyor? ile ilgili etiketler TRT 1 masumlar apartmanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.