Masumiyet Ela Yüksel'in hastalığı ne? Erotomani nedir? Erotomoni Belirtileri ve tedavisi nasıldır?

Masumiyet dizisi izleyenleri Ela Yüksel'in hastalığı ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldıç. Çarşamba akşamları FOX TV'de yayınlanan Masumiyet dizisinde Ela Yüksel karakterinin erotomonik biri olduğu iddia edildi. Erotomani bir diğer adıyla 'Clerambault Sendromu' 'karşılıksız aşkın ortaya çıkardığı bir rahatsızlık' olarak tanımlanıyordu. Peki, erotomonik kimdir, erotomoni belirtileri ve tedavisi nasıldır?

Erotomoni nedir, erotomoni belirtileri ve tedavisi nedir soruları, Masumiyet dizisini takip edenlerin gündeminde. Bugün FOX TV'de yayınlanan Masumiyet dizisi Ela Yüksel karakteri ile ilgili bir iddia izleyenlerin merak konusu oldu. Hayata gözlerini tekrar açan Ela, kendisine bunları yaşatan İlker ile ilk defa mahkeme salonunda karşılaştı. Fakat İlker'in avukatı Ela'nın tüm bu yaşananları kafasında kurduğunu, Ela'nın bir Erotomanik olduğunu dile getirdi.

EROTOMONİ NEDİR?

Erotomani bir diğer adıyla 'Clerambault Sendromu' 'karşılıksız aşkın ortaya çıkardığı bir rahatsızlık' olarak tanımlanıyordu. Fakat 20. yüzyılda 'birinin kendisine aşık olduğunu sanma' olarak değiştirildi. Halk arasında ise erotomaniye 'Eros hastalığı' adı veriliyor ve genellikle kadınlarda görülüyor.

Erotomani daha çok utangaç ve cinsel açıdan deneyimsiz hastalarda görülür.

Erotomanik bireyler, kendilerini tanımayan insanların bile onlara aşık olduğunu düşünebiliyorlar. Bu kişi çoğunlukla bir ünlü, kendilerinden yaşça büyük biri ya da ulaşamadıkları bir birey oluyor. Karşılarındaki kişinin kendilerine aşık olduğunu fakat açılmak için fazla çekingen olduklarını düşünüyorlar.

Masumiyet ela kim? İlayda Alişan kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?  Masumiyet Ela Yüksel kimdir, gerçek adı ne? - Haberler

Aralarında bir aşk olduğunu düşündükleri kişiler ile yüz yüze tanışmamış ya da bir yerlerde bir kere karşılaşmış olabilirler.

Erotomanik kişiler karşılarındaki birey ile aralarında cinsel bir birliktelik olduğunu da iddia edebilirler, hatta tek taraflı olarak fotoğraf bile gönderebilirler.

Masumiyet dizisinin Ela'sı kimdir? Ela Yüksel kimdir?

Peki erotomaninin bir tedavisi var mıdır?

Tedavi ilk olarak terapi ile başlar ve ihtiyaç duyulursa ilaçla da desteklenebilir. Normalde terapi süresine bağlı olarak bireyler bu sanrılardan kurtulabilir. Fakat erotomaninin altında aslında bipolar bozukluk yatıyor ise farklı bir tedavi ya da ilaç kullanılabilir.

Masumiyet Ela Yüksel'in hastalığı ne? Erotomani nedir? Erotomoni Belirtileri ve tedavisi nasıldır? ile ilgili etiketler Fox TV ela yüksel Masumiyet
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.