Masumiyet Dizisinde Ela'ya Büyük Şok! İlker'in Avukatından Haksız Suçlama

Masumiyet dizisinde Ela karakterini canlandıran İlayda Alişan’ın erotomani hastalığı izleyenlerde büyük bir şok etkisi yarattı. Bu hastalığın aslında Hollywood filmlerinde de sıklıkla gözlemlendiği ve Ela’nın İlker’ karşı olan takıntılı aşkı diziyi yakından izleyenlerin ilgisini çekti.

Masumiyet dizisi her bölümü ile olay yaratmaya devam ediyor. Dizi İlker karakteri tarafından öldüresiye dövülen Ela, bundan kıl payı kurtulmasına rağmen bu sefer de İlker Ilgaz’ın avukatı tarafından erotomani hastalığı olduğu yönünde suçlamalara maruz kaldı. Peki, erotomani hastalığı ne demek?

EROTOMANİ NE DEMEK?

Erotomani bilinen diğer adıyla Eros hastalığı demektir. Toplumda; platonik sevmek, karşılıksız aşk ve takıntılı olan bir durum olarak bilinen erotomani; kişinin kendisine bir başkası tarafından aşık olduğunu düşünmesi ve inanması anlamına gelir.

Erotomani olan kişinin kendisine çok aşık olduğunu düşünerek ve aynı şekilde kendisinin de ona aşık olduğunu düşler ve bundan kendisini alamaz. Ama ona aşık olan kişinin bunu belli edemediğini ve kaçmak zorunda olduğunu düşler.

Masumiyet Dizisinde Ela'ya Büyük Şok! İlker'in Avukatından Haksız Suçlama

Aşık olduğu kişinin ona deli gibi aşık olduğunu düşleyerek takıntılı bir şekilde bunu düşünmekten kendisini alamaz. Takıntılı bir şekilde onu sürekli aramak, gözetlemek, mektup yazmak gibi davranışlarda bulunmaktır.

Erotomani hastalığı genelde kadınlarda gözlemlenmektedir. Hiç beklenmedik anlarda ortaya çıkan bu hastalık, kısa olduğu kadar da uzun da sürebilmektedir. Kendisine aşık olduğuna inandığı kişi genelde yaş olarak büyük ve sosyal yaşantısı iyi durumda olan kişilerden ibarettir. Kendisine aşık olduğuna inandığı kişi ile daha önce ya hiç karşılaşmamış ya da çok az tanışıklığı olabilir.

Erotomani hastalığı, pipolar ve şizofreni gibi akıl sağlığı hastalığı ile bağlantılı da olabilmektedir. Hastalığın bitmesi aylarca ya da yıllarca sürebilmektedir.

Masumiyet Dizisinde Ela'ya Büyük Şok! İlker'in Avukatından Haksız Suçlama ile ilgili etiketler avukat hastalık Masumiyet ela Erotomani İlker
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.