Masum hayvanlara kıyanlara acımadılar

Metehan Demir

Metehan Demir

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, 16 sokak köpeğini zehir vererek, öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan 3 kişi, 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 3 kişinin tutuklanmasına da karar verildi.

Ankara Batıkent'te bu katliama yargının verdiği 10'ar yıl hapis cezası herhalde örnek ve ibret olacak bir özellik taşıyor. Masum hayvanları zehirlemek, canına kast etmek, öldürmek, insanlık dışı ve asla kubul edilemeyecek bir saldırıydı. Yargı bu kararıyla bundan sonra sokak hayvanlarına bu tür saldırılara yeltenenlere de ibretlik bir mesaj vermiş oldu.

Adalet duygusu güçlendikçe toplumun bağları da güçlenir, bu adalet tüm canlılar içindir. İnsanlar için adalet neyse hayvanlar için adalet de o olmalıdır. Hayvan sevgisi ile hukuk mücadelesi veren avukatlara ayrıca teşekkür etmek gerekiyor, ayrıca Ankara 5. ağır ceza mahkemesine de. Bazıları diyor ki bu kadar evsiz barksız sahipsiz insan verken sıra hayvanlara mı geldi diye. Bu kadar vicdansızlık yapmayalım. Onların da birer can olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

Türk Ceza Kanunu'nda bu suçları işleyenlere yeni ceza sisteminin getirilmesi de en büyük beklentilerden biri olacak. Hayvanlar bir can muamelesi görecek, unutmayalım onlar da ağlar, üşür ve yardıma muhtaç olur. İyiliğin bulaşıcı olduğunu unutmayalım. İhtiyacı olan insan da olsa hayvan da olsa elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışalım. Herhalde bana katılacaksınız, daha büyük insan sevgileri sadık hayvanlara olan sevgilerden geçiyor. Şunu da aklımızda tutalım ki sokaklarda insanlara saldırdığı tespit edilen bazı sokak hayvanların da öncesinde çok ciddi travmalar sonucu bu hale geldiğini konunun uzmanları söylüyor. Hiçbir şikayeti haksız çıkarmaya çalışmıyoruz ama her işin çözümünün de vicdandan ve candan geçtiğini naçizane hatırlatmak istiyoruz.

Diğer Yazıları