Masum gülüşüne aldanmayın 1050 yıl hapsi istendi!

Bursa'da, yüksek miktarda kar payı dağıtma vaadi ile çok sayıda kişiyi dolandırıdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ’Ponzi Arzu’ lakaplı Arzu Mertgil’in (39)'in 1050 yıl hapsi istendi...

57 kişinin şikayetiyle cezaevine giren Arzu Mertgil’den şikayetçi olanların sayısı 75’e yükseldi.

Piyasadan 16 milyon lira dolandırdığı öne sürülen Mertgil, son çıktığı duruşmada tahliyesini istedi.

PONZİ DÜZENİ
Bursa, İstanbul ve İzmir’de, yatırımcılara kendi paralarından veya sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödeme yapılan ’Ponzi Düzeni’ yöntemiyle 57 kişiyi yaklaşık 13 milyon lira dolandırdığı öne sürülen Arzu Mertgil, geçen yıl şubat ayında Mustafakemalpaşa ilçesinde yakalandı. Evinde, tanınmamak için kullandığı 18 peruk ele geçirilen Arzu Mertgil, tutuklanarak cezaevine kondu.

Masum gülüşüne aldanmayın 1050 yıl hapsi istendi!

Hakkında Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Nitelikli dolandırıcılık’ ve ’Kamu görevlisi ile ilişkisi olduğunu bahisle dolandırıcılık’ suçlarından dava açılan Arzu Mertgil hakkında dolandırdığı öne sürülen her kişi için 14 yıl olmak üzere, toplam 798 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Dava devam ederken, aradan geçen 19 aylık sürede 18 kişi daha Mertgil’den şikayetçi oldu. Arzu Mertgil’in piyasayı dolandırdığı meblağ 16 milyon liraya, hakkında istenen hapis cezası istemi de bin 50 yıla çıktı.

KREDİ ÇEKİP ONA VERMİŞLER
Davanın son duruşmasında, Yenişehir Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Arzu Mertgil ile müştekiler ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan şikayetçilerden Saniye Koçan, arkadaşı aracılığı ile tanıdığı Arzu Mertgil’e yüksek miktarda faiz verdiği için bankalardan 450 bin lira çekip kendisine verdiğini, bu paranın sadece 37 bin lirasını geri aldığını belirtip, "Beni dolandırdı, şikayetçiyim" dedi.

Duruşmada, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Arzu Mertgil ise daha önce mahkemeye 15 sayfadan oluşan itirafname sunduğunu belirtip, "Hakim bey, 19 aydır haksız yere cezaevinde kalıyorum. Hasta ve bakıma muhtaç olan annem ve babam ile ilgilenmem gerekiyor. Tahliyemi istiyorum" dedi. Duruşma ertelendi... 

Masum gülüşüne aldanmayın 1050 yıl hapsi istendi! - Resim : 2

Masum gülüşüne aldanmayın 1050 yıl hapsi istendi! ile ilgili etiketler Bursa arzu ponzi ponzi düzeni arzu mertgil
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.