MasterChef Şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın final yemekleri tarifi! (Zarzuela, Külah ve Doğa)

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu Eren Kaşıkçı oldu. Finalde Hasan Biltekin ile yarışan Eren'in final yemekleri ise Zarzuela, Doğa ve Külah oldu. İşte MasterChef şampiyonu Eren'in final yemekleri tarifi...

tv8 yarışması MasterChef 2021'in şampiyonu Eren Kaşıkçı oldu. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüri üyesi olduğu yarışmas Temmuz 2021'den bu yana büyük mücadelelere sahne oldu. Birbirinden önemli isimlerin mücadele ettiği yarışmada ipi göğüsleyen ve MasterChef kupasını kaldıran isim Eren Kaşıkçı oldu.

Eren Kaşıkçı finalde Hasan Biltekin ile karşı karşıya geldi. İki isim de finalde uluslararası menüler hazırladı. Şeflerin puanladığı imza tabaklarına isim veren yarışmacılardan Hasan imza tabağına "Hayat" ismini verirken Şampiyon Eren "Bostan" isimli imza tabağı ile jürinin karşısına çıktı.

MASTERCHEF ŞAMPİYONU EREN'İN FİNAL YEMEKLERİ TARİFİ

2021 MasterChef şampiyonu Eren finalde Zarzuela, Doğa ve Külah isimli yemeklerle jürinin karşısına çıktı. İşte tarifler...

Zarzuela Tarifi

Eren, jüri karşısına İspanyol mutfağına ait Zarzuela tarifi ile çıktı. İspanyol kavurması olarak da bilinen zarzuela malzemeleri ve tarifi...

Zarzuela nedir, nasıl yapılır? 14 Ocak MasterChef zarzuela tarifi,  malzemeleri, püf noktası

Zarzuela yapımı

100 gram kalamar (haşlanmış)
120 gram kafasız karides (16-20 adet)
140 gram ahtapot (haşlanmış)
120 gram kabuklu midye (haşlanmış)
40 gram iç midye
40 gram arpacık soğan
40 gram sivri biber
140 gram domates
3 gram sarımsak
2 gram acı sos
3 cl. soya sos
1 gram tuz
1 gram taze çekilmiş tane karabiber
40 gram zeytinyağı
25 gram tereyağı
1/4 demet dereotu
100 cl. balık suyu
1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)

Zarzuela nasıl yapılır?

İspanyol kavurması zarzuella için; önceden haşladığınız ahtapot, kalamar ve kabuklu midyeleri ayıklayın. Kafasız karidesleri ve iç midyeleri haşlamadan temizleyin.
Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri dilimledikten sonra çekirdekli kısımlarını çıkartın. Küçük küpler halinde doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. Zarzuella yapımına başlamak için ön hazırlıklar tamam.
Mümkünse döküm tavayı ocakta ısıtın ve zeytinyağını tavaya aktarın. Kabuklarını ayıkladığınız arpacık soğanları kısa süre yüksek ateşte kavurun.
Sarımsak ve temizlenmiş karidesleri ilave edin. 2 dakika kavurduktan sonra önceden haşladığınız ahtapot, kalamar, kabuklu midye ve temizlediğiniz iç midyeyi katın.
Yaklaşık 2 dakika sonra jülyen doğranmış sivri biberleri ekleyin. Pişirme işlemini kısa bir süre sürdürdükten sonra domates küplerini ve balık suyunu ilave edin.
Acı sos, soya sos, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve arzuya göre pul biber eklediğiniz deniz ürünleri kavurmasını çeşnilendirin.
Son olarak tereyağı ve ince kıyılmış dereotu eklediğiniz Zarzuella'yı bekletmeden sıcak olarak servis edin.

MasterChef Şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın final yemekleri tarifi! (Zarzuela, Külah ve Doğa) - Resim : 2

Külah Tatlısı Tarifi

MasterChef Eren Kaşıkçı final bölümünde Külah Tatlısı tarifi ile yer aldı. Jüri üyelerinin de puanladığı Külah Tatlısı Nasıl yapılır?

İşte Külah Tatlısı Malzemeleri

Hamuru İçin:
2 adet yumurta
150 gram toz şeker
150 mililitre yoğurt
150 mililitre sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu 1
paket şekerli vanilin
4 su bardağı un

Kreması İçin:
800 mililitre süt
150 gram toz şeker
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya

KÜLAH TATLISI YAPIMI

Yumurta ve şekeri birkaç dakikalığına çırpın. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin, şeker eriyene kadar çırpın. Azar azar unu, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Merdane ile hamuru yaklaşık yarım santimetre kalınlığında açın. Parmak kalınlığında şeritler kesin. Her şeridi külah kalıbın etrafına sarın.

Hamurla sardığınız külahları önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerleri hafif pembeleşince pişmiş demektir. Pişen külahlar ılıyınca kalıplardan çıkarın.
Krema için süt ve şekeri kaynatın. Yumurta sarılarını nişasta ve birkaç kaşık süt ile karıştırın, ardından azar azar kaynar süte ilave edin.

Koyulaşıp göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Külahları krema ile doldurup kremanın akmaması için dikey bir şekilde bir kaseye yerleştirin. Arzu ederseniz krema ile doldurmadan önce külahların ağız kısmını eritilmiş çikolataya batırıp renkli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

MasterChef Şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın final yemekleri tarifi! (Zarzuela, Külah ve Doğa) ile ilgili etiketler MasterChef eren tarif final yemeği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.