MasterChef Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı tarifi ve malzemeleri ne lazım?

MasterChef Piliç Topkapı nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde. TV 8 ekranlarında yayınlanan yemek programı MasterChef 2020'de bu akşam piliç topkapı tarifi ve malzemeleri verdi.

MasterChef Piliç Topkapı nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef son bölümde piliç topkapı tarifi ve malzemeleri yarışmacılar tarafından uygulandı. İşte, Piliç Topkapı anlatımı...

MASTERCHEF PİLİÇ TOPKAPI NASIL YAPILIR?

Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler

4 adetkemiksiz tavuk kalça
0.5 çay bardağızeytinyağı
1 çay kaşığıkarabiber
1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
1 silme tatlı kaşığıtuz
İçi için:
1 su bardağıpirinç
1 yemek kaşığıdolmalık fıstık
1 yemek kaşığıkuş üzümü
1 adetkuru soğan
1 çay kaşığıyenibahar
1 çay kaşığıkarabiber
1 su bardağısıcak su
2 yemek kaşığızeytinyağı
1 tatlı kaşığıtuz
Sosu için:
1 çay bardağısu
1/2 çay bardağızeytinyağı
1/2 yemek kaşığıdomates salçası

Piliç Topkapı Tarifinin Püf Noktası

Tavuk butlarını kasabınızdan rica ederek kemiklerinden ayırtın ve biraz dövdürün. Çıkan tavuk kemiklerini de kaynatarak tavuk suyu yapabilirsiniz.

Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır?

Geniş bir kabın içine zeytinyağını ve baharatları koyup güzelce karıştırın ve açılmış tavuk butlarını bu karışıma güzelce buladıktan sonra üstlerini streç filmle örterek yaklaşık 30 dakika marina olmaları için bekletin.

Derin bir kaba pirinci alın, üstüne tuz serpin ve üstünü geçecek kadar ılık su ekledikten sonra kabarması için yaklaşık 15 dakika bekletin. Yapışmaz tabanlı bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları renkleri dönene dek kavurun. Ardından küp küp doğradığınız kuru soğanı da ilave edin ve soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edin.

Pirinci süzüp bol suyla yıkayın ve soğanların üstüne ekleyip 2 dakika kadar kavurun.

Baharatları da ilave ettikten sonra 1 bardak sıcak suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısıp, iç pilav suyunu çekene dek yaklaşık 8 dakika kadar pişirin. Tavuk butlarından birisini alın derisi altta kalacak şekilde yayın, üstüne hazırladığınız iç pilavdan koyun.

Sarma gibi sardıktan sonra açılmaması için kenarlarından kürdan yardımı ile birleştirerek kapatın. Diğer tavukları da bu şekilde hazırlayarak bir fırın kabına yerleştirin.

Bir kasede sosu için gerekli olan; su, zeytinyağı ve salçayı karıştırdıktan sonra, fırın kabına yerleştirdiğiniz tavukların üstüne gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin ve ardından sıcak sıcak servis edin.

 Kaynak:yemek.com

MasterChef Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı tarifi ve malzemeleri ne lazım? ile ilgili etiketler MasterChef masterchef piliçç topkapı tarifir
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.