MasterChef pilav üstü döner tarifi! Türk mutfağının dünyaca ünlü lezzeti pilav üstü döner nasıl yapılır?

13 Ekim MasterChef pilav üstü döner tarifi ile karşınızdayız. Jüri üyelerinin yarışmacılardan pilav üstü döner yapmaları istemesiyle izleyiciler de bu lezzetin peşine düştü. Türk mutfağına biraz aşina iseniz pilav üstü dönerin dünyaca ünlü lezzetini tatmış olmalısınız. Peki pilav üstü döner nasıl yapılır?

Sofralarda ve cadde üstlerinde sıkça yer alan pilav üstü döner tarifi ile karşınızdayız. Bu akşam tv8 ekranlarında yayınlanan lezzet yarışması MasterChef Türkiye 2021'de yarışmacılar pilav üstü döner tarifi ile rekabete tutuştu.

PİLAV ÜSTÜ DÖNER NASIL YAPILIR?

2 tane patates

2 tane domates

4 tane biber

400 gr. kuzu eti

1 tane soğan

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı yoğurt

Tuz

MasterChef pilav üstü döner tarifi! Türk mutfağının dünyaca ünlü lezzeti pilav üstü döner nasıl yapılır?

PİLAV ÜSTÜ DÖNER NASIL YAPILIR?

Susuz yoğurt, salça, rendelenmiş soğan ve tuzu karıştırmak için bir kaba koyalım malzemeleri iyice karıştıralım. Kuzu etinden hazırlanmış bifteği iyice inceltelim. Streç filmin üzerine eti yayalım ve üzerine hazırlanmış soğanlı sos sürelim. Tuzunu, karabiberini koyalım. Daha sonra üzerine tekrar et koyalım ve tekrar sos koyarak kat kat dizelim. Bütün et ve soslar bitince streçle sıkı, sıkı sararak mümkünse birkaç saat dolapta bekletelim. Dolapta sertleştikten sonra incecik doğrayarak yüksek ateşte pişirelim. Dönerinizi sade pirinç pilavı, sotelenmiş domates, biber ve çıtır patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

MasterChef pilav üstü döner tarifi! Türk mutfağının dünyaca ünlü lezzeti pilav üstü döner nasıl yapılır? ile ilgili etiketler MasterChef masterchef pilav üsütü döner tarifi pilav üstü döner tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.