MasterChef Konya çekimleri nerede? Zazadin Hanı neresi?

MasterChef Konya çekimleri nerede yapılıyor sorusunun yanıtı haberimizde. TV 8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef 2020 bugün Konya'da çekim yapıyor. Peki, Zazadin hanı nerede?

MasterChef Konya çekimleri nerede yapılıyor, Zazadin hanı nerede gibi soruaların yanıtı haberimizde

MASTERCHEF KONYA ÇEKİMLERİ NEREDE?

ZAZADİN HANI NEREDE?

Geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran en büyük kervansaraylardan Zazadin Hanı, mimari güzelliğiyle dikkati çekiyor. Konya'ya 22 kilometre uzaklıkta, Aksaray-Konya karayolundan 5 kilometre içeride Tömek köyü yakınında yer alan han, Selçuklu kervansaraylar ağının en güzel yapılarından biri olarak biliniyor.

1235-1236 yılları arasında I. Alaeddin Keykubad'ın ve II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in emirlerinden biri olarak Selçuklu Devleti devlet adamı ve baş mimarı Sadeddin Köpek tarafından inşa ettirilmiştir. Hanın ismi, inşa edildiği dönemde 'Sadettin Hanı'dır. İsim zamanla değişime uğramış ve halk arasında Zazadin Hanı'na dönüşmüştür. Dikdörtgen planlı kesme taştan, yazlık ve kışlık olarak, avlulu inşa edilen han bir kale görünümündedir. Taç kapısı üzerinde bir kitabesi bulunmaktadır. 2017 yılında Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek turizme açılmıştır.

Şimdilerde Zazadın Hanı düğün, nişan gibi pek çok organizasyona da ev sahipliği yapmaktadır.

MasterChef Konya çekimleri nerede? Zazadin Hanı neresi? ile ilgili etiketler MasterChef Konya
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.