MasterChef Kızarmış dondurma tarifi! Kızarmış dondurma nasıl yapılır?

MasterChef Kızarmış dondurma tarifi! 25 Ağustos akşamında MasterChef’te Çin mutfağı menüsünde fried ice cream var. Peki, Kızarmış dondurma nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…

MasterChef yarışmasında 25 Ağustos akşamında Çin mutfağından fried ice cream, şeflerinden isteğinden birisi oldu. Peki Çin mutfağı yemeği olan Kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma püf noktaları nelerdir? İşte Kızarmış dondurma tarifi…

KIZARMIŞ DONDURMA TARİFİ

800 gram sütlü, kesme dondurma

2 adet yumurta akı

1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

3/4 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

3/4 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)

1 yemek kaşığı galeta unu

1 yemek kaşığı esmer şeker

1/2 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

KIZARMIŞ DONDURMA YAPILIR?

Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı on eşit parçaya kesin.

Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayın. Düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını çukur bir tabağa alın. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin.

İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getirin.

Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpın. Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına bulayın.

Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin.

Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 10-20 saniye gibi kısa bir süre kızarttığınız dondurmaları bekletmeden servis edin.

MasterChef Kızarmış dondurma tarifi! Kızarmış dondurma nasıl yapılır? ile ilgili etiketler MasterChef Kızarmış dondurma fried ice cream
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.