Masterchef kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma tarifi ve özel malzemeler...

Masterchef kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma tarifi nedir, kızarmış dondurma için özel malzemeler var mıdır? TV 8 Masterchef heyecanı devam ediyor.

Masterchef kızarmış dondurma nasıl yapılır? Heyecanla devam eden ve takımlar arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı Masterchef kızarmış dondurma tarifi nedir? İşte detaylar....

MASTERCHEF KIZARMIŞ DONDURMA NASIL YAPILIR?


Kızarmış Dondurma Tarifi İçin Malzemeler


800 gramsütlü, kesme dondurma
2 adetyumurta akı
1 su bardağırendelenmiş hindistan cevizi
3/4 su bardağıiri çekilmiş fındık içi
3/4 su bardağımısır gevreği (corn flakes)
1 yemek kaşığıgaleta unu
1 yemek kaşığıesmer şeker
1/2 çay kaşığıtarçın

https://yemek.com/tarif/kizarmis-dondurma/ | Kızarmış Dondurma Tarifi


Kızartmak için:


1,5 su bardağıayçiçek yağı
Kızarmış Dondurma Tarifinin Püf Noktası
Kızarmış dondurma yapımında Maraş dondurması gibi katı ve yoğun kıvamlı dondurmaları kullanmayı tercih edin.Tatlıyı, tadının daha hafif olması için ayçiçek yağında kızartın.Dondurmanın katılaşması ve form alması önemli, bu nedenle derin dondurucuda bekletme sürelerine dikkat edin.Dondurma toplarını maşayla sıkmadan ya da çatalla çevirmeden derin yağda kızartmaya özen gösterin.

Kızarmış Dondurma Tarifinin Pişirme Önerisi


İri çekilmiş fındık içi yerine ceviz ya da fıstık içi kullanabilir, tarçın yanı sıra karanfil gibi farklı baharatları kaplama harcına katabilirsiniz.

Kızarmış Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?


Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı on eşit parçaya kesin.

Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayın. Düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını çukur bir tabağa alın. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin.

İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getirin.

Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpın. Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına bulayın.

Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin.

Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 10-20 saniye gibi kısa bir süre kızarttığınız dondurmaları bekletmeden servis edin.

Kızarmış Dondurma Tarifinin Servis Önerisi
Krema, çikolata sos ya da taze meyve parçaları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kaynak:yemek.com

Masterchef kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma tarifi ve özel malzemeler... ile ilgili etiketler MasterChef kızarmış dondurma tarifi kızarmış dondurma nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.