MasterChef Istakoz Mousse nasıl yapılır? Istakoz Mousse tarifi ve malzemeleri...

MasterChef Istakoz nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde. TV 8 ekranlarında yayınlanan ve ilgiyle takip edilen yemek yarışması MasterChef'te bu akşam ıstakoz mousse tarifi ve malzemeleri verildi.

MasterChef Istakoz Mousse tarifi için ne lazım merak ediliyor. Şeflerin yarışması MasterChef'te Istakoz Mousse nasıl yapılır sorusuna yanıt arandı.

MASTERCHEF ISTAKOZ MOUSSE NASIL YAPILIR?

ISTAKOZ MOUSSE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 ıstakoz kuyruğu

1 adet soğan

1 adet sarımsak

2 adet defneyaprağı

3dal tarhun

1 adet yıldız anason

1 adet limon

Tuz

Istakoz Mousse tarifi ve malzemeleri | Istakoz Mousse nasıl yapılır?

1 PK mascarpone

1 paket siniklav

3 dal tarhun

1 adet lime

Tuz

25 yumurta

250 Gr un

25 Gr semolina

2 adet lime

1 adet salatalık

1 adet limon

10 Gr elma sirkesi

Tuz

100 ml zeytinyağı

2 adet yaprak jelatin

Latin yaprağı

Kanlı kuzu kulağı

Siniklav

ISTAKOZ MOUSSE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Istakoz kuyruğumuzu ürü soğan, sarımsak, defne yaprağı, tarhun, yıldız anason, limon ve tuz ile haşlıyoruz.

Haşlanan kuyruğumuzu mascarpone peyniri, şiniklav, tarhun, lime ve tuz ile bıçaktan geçirip bir Mus kıvamına getiriyoruz.

Makarna hamuru için 25 adet yumurta 250 g un 250 Gr semolinayi sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Makarna makinesinde inceltip kalıp üzerinde silindir şeklinde pişiriyoruz. Yuvarlak deliklerini açıp soğumaya alıyoruz.

Sosumuz için jelatinlerimizi benmaride eritiyoruz. Salatalık, limon suyu, lime suyu, elma sirkesi, lime kabuğu, tuz ve zeytinyağını blenderda çekiyoruz, erittiğimiz jelatin ile çırpmaya devam ederken bağlıyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.

Yaptığımız ıstakoz harcını makarnamızın içine dolduruyoruz etrafına sosunu koyup yapraklar ile süslüyoruz servise hazır.

AFİYET OLSUN.

MasterChef Istakoz Mousse nasıl yapılır? Istakoz Mousse tarifi ve malzemeleri... ile ilgili etiketler MasterChef masterchef ıstakoz mousse
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.