MasterChef Hollandez sos nasıl yapılır? Hollandez sosu malzemeleri nelerdir?

MasterChef 2021 başladı. Emir Aygün adlı yarışmacının yaptığı Hollandez sosu ise merak konusu oldu. Şeflerin de tattığı ve onay verdiği Hollandez sosu nasıl yapılır? Hollandez sosu malzemeleri nelerdir?

MasterChef Hollandez sosu nasıl yapılır, Hollandez sosu malzemeleri nelerdir? MasterChef 2021 yeni sezonu bu akşam başladı. Yarışmacı Emir Aygün'ün hazırladığı Hollandez sosu hazırlanışı da izleyicinin merak konusu oldu. Peki Hollandez soso nasıl yapılır?

MASTERCHEF HOLLANDEZ SOSU NASIL YAPILIR?

Hollandez Sos Tarifinin Püf Noktası

Yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde ayırın. İçlerine sızan bir miktar yumurta akı tüm sos hazırlığını boşa çıkartabilir.Sade yağ hazırlığı esnasında tereyağı yakmamaya dikkat edin.Sosu hazırladığınız cam kasesin ısısı maksimum 50 derece civarında kalmalıdır, bunun için cam kaseyi aralarda kaldırıp ısı dengesini korumaya çalışın.Servis öncesinde taze taze hazırladığınız sosu bekletmeden tüketin. Farklı tarifler için yeniden hazırlayın. Çabuk bozulacağı için oda ısısında ya da donuk bir hal alacağı için buzdolabında saklamaya uygun değildir.

Hollandez Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

Temel soslardan biri olan Hollandez sosu hazırlamak için; derin bir tencerede su ısıtın. Kaynatmayın. Bu yumurta sarılarını benmari usulü pişirmeniz için gerekli.

Sade yağ elde etmek için; tereyağını küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte yağı yakmadan ve çok fazla köpürmesine izin vermeden eritin.

Üzerine çıkan beyaz partikülleri (süt köpüklerini) bir kaşık yardımıyla temizleyip kullanmamak üzere alın. Eritilmiş tereyağını süzgeçten geçirip ılık halde bekletin.

Dikkatlice ayrılmış yumurta sarıları, beyaz şarap sirkesi ve soğuk suyu cam kaseye alın.

Bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırma işlemini başlatın ve yumurta sarılarını sürekli aynı yöne doğru karıştırmaya özen gösterin.

Isısı yaklaşık 50 derece civarında olan sıcak suyun üzerine kaseyi oturtun ve çırpma işlemini burada sürdürün.

2-3 dakika sonunda yumurta sarıları, krema kıvamını aldığında kaseyi mutfak tezgahı üzerine alın.

Çırpılmış yumurta sarılarını ılınması için kısa bir süre bekletip elde ettiğiniz sade yağı sicim gibi akıtarak yumurta sarılarına yedirin. Bunun için karıştırma işlemini ara vermeden sürdürün.

Sos tam anlamıyla ince dokulu bir krema halini aldığında ince çekikmiş deniz tuzu ve arzuya göre taze çekilmiş tane karabiberi katın. Son bir kez karıştırdığınız sosu farklı tariflerde servis esnasında kullanın.

 


HOLLANDEZ SOSU MALZEMELERİ NELERDİR?

Hollandez Sos Tarifi İçin Malzemeler
3 adetbüyük boy yumurta sarısı
125 gramtereyağı
1 yemek kaşığıbeyaz şarap sirkesi (ya da 1,5 yemek kaşığı limon
2 yemek kaşığısoğuk su (ya da 1 küp buz)
1/2 çay kaşığıince çekilmiş deniz tuzu
1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

MasterChef Hollandez sos nasıl yapılır? Hollandez sosu malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Yemek masterchef hollandez sosu nedir hollandez sosu nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.