MasterChef Güzide Mertcan restoran nerede?

Güzide Mertcan restaurant nerede? Masterchef yarışmacısı Güzide Mertcan'ın restoranı merak ediliyor

Güzide Mertcan restoran nerede? TV 8 ekranlarında yayınlanan ve büyük bir ilgiyle takip edilen yemek yarışması Masterchef'te yarışmacı olarak yer alan ve daha sonra hakkında çıkan haberlerle gündem olan Güzide Mertcan restoran mı açtı?

MASTERCHEF GÜZİDE MERTCAN RESTORAN NEREDE?

Güzide Mertcan’ı her ne kadar yemek yarışması Masterchef Türkiye ile tanısak da o yemekler kadar modayla da yakından ilgileniyor. Hatta bundan 10 yıl önce evlenip İstanbul’a geldiğinde ablasıyla birlikte Fatih’te bir moda evi açmış. Bugünlerde ise Bahçeşehir’de küçük ve sevimli bir restoran açma hazırlıklarında. Anadolu’nun unutulan tatlarını bu mekanda yeniden müşteriyle buluşturmak istiyor. Ahna adlı bu mekanda bir yandan ustalarla birlikte harıl parıl çalışırken bulduğumuz Ertürk’le yemekten modaya uzun uzun sohbet ettik.

Öncelikle Güzide Mertcan için şu yorumu yapmak istiyorum: Konuşurken, kendini ifade ederken çok doğal ve samimi. Son derece de çalışkan. iş dünyasına okuma yazmayı bile öğrenmeden atılmış desem yeridir. Zira o yaşlarda İzmir’de market işleten babasının reklam broşürlerini apartmanları gezerek dağıtıyormuş. Lise yıllarında ise okuldan çıkışında babasının marketinde çalışmaya başlamış. Her daim üretmeyi, çalışmayı seven biri olmuş diyebiliriz.

FOTOĞRAF: SEDAT ÖZKÖMEÇ

DEVLET BURSUYLA OKUDULU BİTİRDİM

Üniversite sınavında ilk yıl Ankara Gazi Üniversitesi’ni kazanmış ancak bir süre sonra İzmir’e geri dönüp sınavlara yeniden hazırlanmış. O günleri şöyle anlatıyor: “Bu defa Celal Bayar Üniversitesi Peyzaj’ı kazandım. O yıllarda devlet iyi burs veriyordu. Okul ile yurt ise yan yana olunca fazla masrafa girmeden okulumu bitirebildim.” Okul yıllarında eşiyle tanışan Mertcan, evlenince İstanbul’a yerleştiklerini söylüyor.

ÖNCE TEKSTİL İŞİNE GİRDİK

Tesettür modasının tam değişim yaşadığı yıllarda İstanbul’a gelince ablasıyla birlikte Fatih’te Minel Aşk adlı bir moda evi açmışlar. O yılları şöyle anlatıyor Mertcan: “2012 yılından bahsediyorum. Tesettür giysilerinin naylon kumaşlarla üretildiği, kalitesizliğin öne çıktığı bir dönemdi. Biz ise pamuklu kumaşlarla daha uzun ömürlü giysiler hazırladık. O yıllarda moda sektöründe İzmir’den gelen bir grup vardı. Biz İzmirliler olarak birbirimize sahip çıktık, destekledik. Kaliteli ve farklı tarzlarla tesettür modası yeniden hareketlendi diyebiliriz. Böylece iyi bir çıkış yakaladık.”

ANNEM ÇOK LEZZETLİ YEMEKLER YAPARDI

İş olarak önceleri tekstil sektörüne yönelen Güzide Mertcan yemek yapmaya ise evlendikten sonra başlamış. Mertcan, sofra etrafında toplanan mutlu aile tablosunu önemsiyor. İlham kaynağı ise annnesi olmuş. “Çok basit malzemelerden çok güzel yemekler yapardı. Kurduğu sofralardaki o mutlu çocukluk günlerimi unutamıyorum” diyen Mertcan, evlendikten sonra evinde hem annesinden öğrendiği yemekleri hem de eşinin işi dolayısıyla gittikleri farklı ülkelerde tattıkları lezzetleri harmanlayarak yeni tatlar denediğini söylüyor. Evinin mutfağından önce yarışmaya ardından da restoran açmaya uzanan hikayesini de şöyle özetliyor: “Kurduğum sofralara eş dosttan övgüler alıyordum. Mastershef yemek yarışmasına katılmamı cesaretlendiren de biraz bu övgüler oldu.”

KEŞKE DEVAM ETSEYDİM

Yarışmada yaptığı yemekler, hakkında çıkan haberler Güzide Mertcan’ı epey bunaltmış. Bu yüzden de yarışmada sonuna kadar gitmediğini söylüyor. Ama şimdi o günlere bakınca “Keşke devam etseymişim” de diyor. Yaptığı yemeklerin beğenilmesi, seyirciden gördüğü destek ise onu epey cesaretlendirmiş. Yemek yapmayı ise her zaman çok sevdiğini sözlerine ekliyor ve şöyle devam ediyor: “Bana göre yuvasında mutlu olan kadın yemek yapmaktan mutluluk duyar. Çünkü yemek yapmanın mutlulukla alakası olduğuna inanıyorum. Evinde mutlu olmayan bir kadının güzel yemekler yapması, oradan ailesini mutlu edecek sofralar kurması kolay değil. Öncelikle kadının mutlu bir evliliği, hayatı olması gerekir. Ben ne zaman mutlu olsam kendimi kek yaparken bulurum”

kaynak:yenisafak

 

MasterChef Güzide Mertcan restoran nerede? ile ilgili etiketler MasterChef güzide mertcan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.