Masterchef Bolonez nedir? Bolonez sos nasıl yapılır? İşte tarifi...

Masterchef bolonez nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Masterchef 2020'de üçlü düellolar devam ediyor. Şefler, yarışmacılarından bu akşam bolonez soslu spagetti istediler. Peki bolonez sos nasıl yapılır? İşte detaylar..

Masterchef bolonez sos nasıl yapılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bolonez sos, özellikle makarnayla özdeşleşmiş bir sos çeşididir. Bolca domates, sarımsak ve kuru soğandan yapılan bolonez sos, taze ve kuru baharatlarla tatlandırılır. Peki, bolonez sos nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve tarif…İşte detaylar...

MASTERCHEF BOLONEZ SOS NEDİR?


Bolonez Sos Tarifi İçin Malzemeler


2 yemek kaşığızeytinyağı
1 adetbüyük boy kuru soğan(yemeklik, ince doğranmış)
1 adethavuç(rendelenmiş)
2 dişsarımsak
1 yemek kaşığıdomates salçası
1 tatlı kaşığıkekik
150 gramdana kıyma
1 adetdefne yaprağı
2 adetbüyük boy domates (etli ve sulu)(rendelenmiş)
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtuz


Bolonez Sos Tarifinin Püf Noktası


Kısık ateşte olabildiğince uzun süre pişen bolonez sos daha lezzetli olur, baharatların ve tüm sebzelerin tadını alır.

Bolonez sos nedir? Bolonez sos nasıl yapılır?

Bolonez Sos Tarifi Nasıl Yapılır?


Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve havuçlaro hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsak, domates salçası, kekik ve dana kıymayı da ekledikten sonra soteleme işlemini renk alıp suyunu çekene kadar sürdürün. Domates rendesi ve defne yaprağını kattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Dibinin tutmaması için aralarda karıştırmayı ihmal etmeyin.

Suyunu çeken sos karışımından defne yaprağını çıkartın. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sosu sıcak olarak makarnayla buluşturun. Afiyet olsun!

BOLONEZ SOS NASIL YAPILIR?

Masterchef Bolonez nedir? Bolonez sos nasıl yapılır? İşte tarifi... ile ilgili etiketler MasterChef bolonez sso nasıl yapılır bolonez sos
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.