MasterChef balık çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu balık çorbası tarifi!

Lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan balık çorbası sofraların vazgeçilmezlerindendir. Popüler yemek programı MasterChef'i izleyenler balık çorbası tarifini merak ediyor. Peki, hem sağlıklı hem lezzetli olan balık çorbası nasıl yapılır? İşte MasterChef'te yapılan balık çorbasının tarifi...

MasterChef'te üçlü elemelerde yarışmacılardan balık çorbası isteyen jüriler çorbayla ilgili püf noktası olarak kullanılan balığın az etli ve bol kemikli olması gerektiğini belirtti. MasterChef izleyicileri tarafından balık çorbası tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. Haberimizin devamında MasterChef balık çorbası tarifini ve malzemelerini bulabilirsiniz.

MasterChef balık çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu balık çorbası tarifi!

BALIK ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

250 gram haşlanmış balık

6 su bardağı balık suyuna ilaveten 4 bardak su (200 mililetrelik)

1 büyük kuru soğan (yarısı haşlamada, yarısı çorbada)

2 diş sarımsak

1 küçük kereviz

1 küçük havuç

1 küçük patates

Tuz, karabiber

4 çorba kaşığı zeytinyağ

1-2 limon suyu

Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeler:

2 çay bardağı süt veya 200 ml krema

2 yumurta sarısı

1 silme çorba kaşığı un

Üzeri İçin:

Kıyılmış maydanoz

MasterChef balık çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu balık çorbası tarifi! - Resim : 2

BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Balık çorbasında palamut, levrek veya kırlangıç kullanılır, nasıl diğer çorbalarda et suyu kullanıyorsak, balık çorbasında da balık suyu kullanmalıyız.

İşte tarifi...

Balık üzerini kaplayıncaya kadar suya koyulup 1 soğan ilavesiyle haşlanır. Haşlanan balık süzgeçle süzülür ve balık soğuyunca kılçıkları ile derisi ayıklanır, küçük parçalanır, bir kenara alınır.

Çorbanın pişeceği tencerede zeytinyağında yarım soğan ve sarımsak inceltilerek kavrulur. 6 bardak balık suyu ve 4 bardak su ilave edilir.

Kaynayan suya küçük küpler halinde doğranmış kereviz, havuç ve patates ilave edilir. Tuz karabiber ve limon suyu ilavesiyle haşlamaya bırakılır. Haşlanırken; balıklar da ilave edilir.

Sebzeler pişince altı kapatılır.

MasterChef balık çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu balık çorbası tarifi! - Resim : 3

PÜF NOKTASI:

Terbiye malzemesi derin bir kasede pürüzsüz hale getirilir ve alıştırarak çorbaya ilave edilir, bir iki taşım kaynatılır. Dilerseniz üzerine maydonoz da ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

MasterChef balık çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu balık çorbası tarifi! ile ilgili etiketler MasterChef Balık çorbası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.